Gelişen piyasa kurları yükseliyor
-
Malezya ringiti ve Endonezya rupisi yükselişe öncülük etti
Asya'da gelişen ülke para birimleri yükselişte. MSCI EM Asya Endeksi 4. günde de yükselirken para birimi won Kuzey Kore riskiyle geriledi. Nomura'da Kur Stratejisti olan Dushyant Padmanabhan "Fransa'daki seçimler sonra küresel risk algısı olumlu. Ancak Asya'da bölgesel jeopolitik riskler ve ABD'nin korumacı politikasına dair endişeler var" diye konuştu.
Çin'de offshore ve onshore yuan yatay seyretti. Çin Merkez Bankası yuan fixing'ini 7 Mart'tan beri en düşük seviyeye indirdi. Regülasyon endişeleriyle borsalar ise 3 ayın en düşük seviyesine geriledi.
Malezya ringiti 5 ayın en yüksek seviyesine çıkarken 10 yıllık tahvil faizi 2 baz puan düşüşle %4.109 oldu. Yabancı fonlar Malezya borsasına 11 hafta üstüste giriş yaptı, bu 2013'ten beri en uzun süreli trend.
Endonezya rupisi dünkü tatil sonrası %0.3 yükseldi. Jakarta borsası ise yatay seyretti. Endonezya Merkez Bankası'nın Başkan Yardımcısı Perry Warjiyo para politikası kararlarında Fed'in faiz artış hızının temel belirleyici olacağını bildirdi.
Güney Kore wonu Kuzey Kore riskiyle 4 günlük yükselişini sonlandırdı. ABD Başkanı Trump'ın Kuzey Kore ile sorunu çözmek için doğru zaman olduğunu belirtmesiyle won geriledi. Kospi endeksi %0.5 yükselirken 10 yıllık tahvil faizi değişmeyerek %2.20'de kaldı.
Hindistan'da rupi dolar karşısında 2. günde de yükseldi, para birimi %0.2 artışla 64.3350'den işlem gördü.
Tayland bahtı beklentiden iyi gelen ihracat verisi sonrası yatay seyretti. Küresel yatırımcılar dün 4.3 milyar baht (125 milyon dolar) tahvil sattı.
Filipin peosu dolara karşı %0.1 artışla 49.750'dan işlem gördü. Yabancı yatırımcılar dün 3.09 milyon dolarlık hisse senedi aldı. Böylece beş günlük çıkış sonlandı.
Tayvan doları 4. günde de yükselirken Taiex endeksi 3. günde de yükselişini sürdürdü %0.8 değerlendi. 10 yıllık tahvil faizi ise 1 baz puan düşerek %1.0850 oldu.