Gelişen ülke paraları won öncülüğünde düştü
ABD'de güçlü gelen özel sektör istihdam verisiyle gelişen ülke paraları düşüşte
Dün ABD'de beklentiden çok daha güçlü gelen özel sektör istihdamının Fed'den faiz artış beklentilerini güçlendirmesi gelişen ülke kurlarında düşüşe neden oldu. Hisse senetleri ikinci günde de geriledi.
Güney Kore wonu bir haftanın zirvesibnden düştü. Shinhan Investment'ta ekonomist olan Ha Keon-hyeong, Güney Kore'nin en büyük ticaret ortaklarından olan Çin'de kötü gelen ihracat verisinin won üzerinde baskı yaratacağını belirtti. Kospi endeksi de 4 günde ilk kez geriledi.
Çin'de offshore yuan 2 aydan fazla sürenin en düşük seviesine geriledi. Onshore yuan 12 Ocak'tan beri en düşük seviyeye indi.
Şanghay borsası 3 haftanın en büyük düşüşüne ilerledi. Endonezya rupisi ikinci günde de düşerken gösterege endeks bu ay Fed'den faiz artışı olacağı beklentisiyle geriledi. 10 yıllık tahvil faizleri ise 1 baz puan artışla %7.47 oldu. Küresel fonlar 6 Mart'ta 500 milyar rupi (37.5 milyon dolarlık) tahvil sattı. 8 Mart'ta yerel hisse senedi piyasalarına 18.5 milyon dolarlık giriş oldu.
Fed beklentileriyle Malezya ringiti 2 haftanın en düşük seviyesine geriledi. 10 yıllık tahvil faizleri 3. günde de yükseldi.
Filipinler'de 10 yıllık tahvil faizleri bu yılın zirvesine yükselirken para birimi peso düştü. Singapur'daki Standard Chartered'da stratejist olan Divya Devesh 10 "Artan 10 yıllık faizleri dolarda küresel anlamda güçlenme dolar/peso paritesinin yükselmesine neden olabilir" değerlendirmesini yaptı.
Tayland bahtı Kasım'dan beri ülke tahvillerinden en büyük çıkışın yaşanmasıyla 24 Ocak'tan beri en düşük seviyeye geriledi. Küresel fonlar dün net 7.9 milyar baht (224 milyon dolarlık) tahvil sattı. Bu 18 Kasım'dan beri görülen en büyük çıkış oldu. 10 yıllık tahvil faizleri ise yılın zirvesine çıktı
Tayvan doları 2. günde de gerilerken gösterge endeks 16 Ocaktan beri en büyük düşüşü kaydetti. Hindistan rupisi düşerken 10 yıllık tahvil faizleri değişmeyerek %6.86'da kaldı.