Bloomberght
SON DAKİKA
Bloomberg HT Haberler Yıldız: İran'dan doğalgazı azaltmayacağız

Yıldız: İran'dan doğalgazı azaltmayacağız

  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, "İran'dan aldığımız doğalgazın miktarını azaltmayı düşünmüyoruz" dedi

Giriş: 02 Kasım 2012, Cuma 10:39
Güncelleme: 02 Kasım 2012, Cuma 10:42

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Suriye'nin Türkiye'den tekrar elektrik talep ettiğini belirterek, ''Suriye resmi kaynakları bu elektriği tekrar almak istediğini özel şirketimize bildirmiş. Böyle bir talep kendilerine ulaşmış'' dedi.

Yıldız, enerji üretiminde özel sektörün payını yüzde 75'lere çıkarmak istediklerini belirterek, ''Her yıl 5 milyar dolar tutarında enerji yatırımı yapmamız gerekiyor'' dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ''İran'dan aldığımız doğalgazın miktarını azaltmayı düşünmüyoruz. Bu konuda bize bir talep gelmedi. Geleceğini de sanmıyorum. Çünkü yaptırımlar mevcut kontratları kapsamıyor'' dedi.

Yıldız, ''BOTAŞ'ın veya TPAO'nun özelleştirilmesi söz konusu değil, böyle bir başlığımız yok'' dedi.

-devamı var-