Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya Maliye Bakanı Taro Aso, piyasanın halihazırda olası Brexit etkilerinin bir kısmını fiyatladığının altını çizerek, Japonya'nın uygun zamanı gözden geçirmeden yenin güçlenmesini engellemek için müdahalede bulunmayacağını belirtti.

Aso, Tokyo'da Salı günü gerçekleştirdiği bir basın konferansında “Kur müdahalesinden bahsetmişken, bunu umursamazca yapmayacağız. G-7 ve G-20 ülkeleri ani hareketlerin istenmediği ve konusunda anlaştı ve biz istikrar istiyoruz. Anlaşmayla uyumlu olarak hareket edeceğiz” dedi.

Aso'nun açıklamaları öncesinde yen, Haziran ayında dolar karşısında yüzde 5'in üzerinde değer kazandı. Yatırımcılar dolar/yen paritesine yönelik 23 Haziran Brexit referandumuna odaklandı. Oylama ve küresel ekonomi üzerindeki etkileri, güvenli liman olarak görülen yene olan talebi artırdı.

Maliye Bakanı Aso, piyasanın Brexit'i bir miktar fiyatladığını söyleyerek yen üzerindeki yukarı yönlü baskıyı sınırlandırdı. Aso geçtiğimiz hafta, Döviz piyasasında görülen tek yönlü ani ve spekülatif hareketlere ilişkin kaygılarını dile getirmişti. Yen, Tokyo saatiyle 12:49'da dolar karşısında 104.03 seviyesinden işlem gördü.