Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 20 Temmuz Çarşamba

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Milli Güvenlik Kurulu ile Bakanlar Kurulu toplantılarına başkanlık edecek.

(Ankara/12.00/15.00)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyet, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve beraberindeki heyet ile Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve beraberindeki 81 il müftüsünü ayrı ayrı kabul edecek.

(TBMM/11.30/14.30/15.30)

3- Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler izleniyor.

4- Kıbrıs Barış Harekatı'nın 42. yıl dönümü

- KKTC'de Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıl dönümü törenlerle kutlanacak.

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, törenlere katılacak, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ve Başbakan Hüseyin Özgürgün tarafından ayrı ayrı kabul edilecek.

(Lefkoşa)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında yaralanarak Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan vatandaşları ziyaret edecek.

(Ankara/10.00)

2- TBMM'den.

- Genel Kurulda bazı uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin kanun tasarıları görüşülecek.

- TBMM Dışişleri Komisyonunda iki uluslararası anlaşmanın onaylanmasına ilişkin kanun tasarıları görüşülerek, "FETÖ'cü Terörist Darbe Girişimi" hakkında müzakereler yapılacak.

- Sendika konfederasyonları, meslek örgütü ve sivil toplum kuruluşları "demokrasiye bağlılık" adı altında ortak açıklama yapacak.

(TBMM/14.00/11.00/10.30)

EKONOMİ

1- TÜİK, haziran ayı Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi ile temmuz ayı Tüketici Güven Endeksi'ni açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere Başbakanı Therasa May ile bir araya gelecek.

(Berlin)

2- Suriye'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Halep/Lazkiye/İdlib)

AA