Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Honda Motor, Kanada'daki en büyük yatırımı olan Ontario'daki mevcut tesislerinin yanı sıra yeni elektrikli araç ve pil üretim tesislerine 15 milyar Kanada doları (11 milyar dolar) yatırım yapmayı planladığını duyurdu.

Şirket yöneticileri ve Kanada Başbakanı Justin Trudeau tarafından açıklanan yatırım, Honda'nın Kuzey Amerika'daki elektrikli araç talebinde daha fazla büyüme beklentisinin sinyalini veriyor. Diğer Japon otomobil şirketleri gibi Honda da elektrikli araçlara nispeten geç katıldı ve şimdi hızlı hareket eden Çinli rakipleriyle daha iyi rekabet edebilmek için çaba sarf ediyor.

Operasyonların 2028 yılında başlaması hedeflenirken, yıllık üretim kapasitesinin maksimum 240 bin elektrikli araç ve piller için 36 gigawatt saat olacağı tahmin ediliyor.

Honda yöneticisi Shinji Aoyama, küresel elektrikli araç talebinin yavaşlamış olmasına rağmen gazetecilere, tedarik ağının Honda'nın 2040 yılına kadar tüm Kuzey Amerika satışlarının elektrikli araç veya yakıt hücreli araç olması hedefine ulaşmasına yardımcı olacağını söyledi.