Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

2015 yılında kurulan portföy yönetim şirketi Re-Pie Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Emre Çamlıbel, alternatif yatırım fonları için 2023 yılının nasıl geçtiğini değerlendirdi.

Çamlıbel, 2023’in şirket bazında iyi geçtiğini belirttiği konuşmasında, geçen yılı 56 milyar TL’lik bir portföy büyüklüğüyle kapattıklarını söyledi. ABD’de 2023’te yaşanan gelişmeler sebebiyle girişim ekosisteminin daraldığını kaydeden Çamlıbel, Türkiye’nin de bundan etkilendiğini belirtti.

“Bugün yatırım yaptığımız 90 tane şirket var” diyen Çamlıbel, farklı temalarda gayrimenkul yatırım fonları oluşturmanın mümkün olduğunu söyledi. Çamlıbel sözlerine söyle devam etti:

“Girişim sermayesi ve gayrimenkul yatırım fonları bireysel emeklilikler için uygun bir ortam. Girişim sermayesi yatırım fonlarının yeni teknolojilere destek vermesi önemli. Türkiye’nin şu anda yazılım, robotiks ve yapay zeka ekosistemini büyütebilmesi için yapılması gereken tek şey. Ancak bu şekilde teknolojik olarak rekabet üstünlüğü yaratabiliriz.”