Bloomberg HT Görüş Dr. Soner Canko Finans sektöründe WhatsApp çilesi!
Dr. Soner Canko
Dr. Soner Canko
İstanbul Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden 1990 yılında mezun olan Soner Canko, 1993'te İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde yüksek lisansını tamamladı, 2003 yılında da doktora derecesi aldı. Kariyerine 1990 yılında başlayan Canko, 2011-2020 yılları arasında Bankalararası Kart Merkezi'nin genel müdürlüğü yaptı. Bu göreviyle birlikte Türkiye kartlı ödemeler pazarına yeni teknoloji ve hizmetler sunmaya odaklanan Canko, ekonominin kayıt altına alınması ve Türkiye'nin nakitsiz topluma geçmesi amaçlı önemli çalışmalarda bulunurken, Türkiye'nin ilk dijital cüzdanı BKM Express ve Türkiye'nin Ödeme Yöntemi TROY markalarının hayata geçmesini sağladı. Nisan 2020'de BKM'deki görevinden ayrılan Soner Canko, kurucu olduğu SC Yönetim & Danışmanlık çatısı altında 1 Mayıs 2020 itibarıyla finans ve teknoloji şirketlerine yönetim danışmanlığı hizmetleri vermektedir. FinTech İstanbul Kurucu Üyeliği ile Türkiye'de finansal teknoloji alanında yaptığı çalışmalarla da tanınan Canko, 2015 yılında dünyanın önde gelen FinTech liderleriyle beraber Beyaz Saray'a davet edilmiştir.

Finans sektöründe WhatsApp çilesi!

Düzenleyici kurumların anlık iletişimi güvenli, ispatlanabilir ve arşivlenebilir olmaması nedeniyle önermediği bu yöntem her geçen gün daha fazla kullanılıyor. Değişimi yönetmek için düzenliyici kurumlarla sektörün iş birliği yapması gerekiyor.

Giriş: 16 Eylül 2022, Cuma 10:53
Güncelleme: 16 Eylül 2022, Cuma 10:53

Kısa bir süre önce Bloomberg tarafından servis edilen bir haberde, 5 ABD’li yatırım bankasına anlık mesajlaşma sistemlerini kullandıkları için 1 milyar dolarlık ceza kesildiği bilgisi vardı. Haberde Morgan Stanley, JP Morgan, Citigroup, Bank of America ve Goldman Sachs gibi dev bankaların isimleri geçiyordu. Kimi kendi payına düşen 200 milyon doları ödemeye hazır olduğu, kimilerinin de düzenleyici kuruluşlarla görüşmeleri sürdürdüğünü öğrendik bu haberden.

Finans sektöründe yapay zekâ: Dönüşümün beş bileşeni
finans sektöründe yapay zekâ çalışmalarında, veri veri saklama üniteleri, işlemciler, enerji ve emek olmak üzere beş temel bileşenin göz önünde bulundurulması gerekiyor.