HABERLER ABONE OL

Altın Pazartesi günü rekor seviyeye ulaştı ve işlemciler Orta Doğu'daki artan gerginliği ve giderek yaklaşan ABD seçim yarışını izlerken güvenli liman talebi fiyatları desteklemeye devam etti.

Külçe altın yüzde 0,4'e kadar yükselerek ons ​​başına 2.731 dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı ve geçen haftanın zirvesini birkaç dolar aştı. Ons altın ve Dolar/TL ile yapılan hesaplamaya göre gram altın ise 3.011 TL seviyesinde.

Değerli metal, bu yıl şimdiye kadar yaklaşık yüzde 32 arttı ve 2024'te en güçlü performans gösteren emtiası oldu. Faiz indirimi iyimserliği, Fed'in geçen ay gevşeme döngüsünü başlatmasıyla en son kazanımları körükledi.

Commonwealth Bank of Australia analisti Vivek Dhar yayımladığı notta, altın vadeli işlemlerinin 2025'in dördüncü çeyreğinde ons başına ortalama 3.000 dolara çıkabileceğini söyledi. Fed'in faiz indirimi döngüsünün muhtemelen ABD dolarındaki zayıflığa yol açacağını da sözlerine ekledi.

Öte yandan piyasalar Ortadoğu'daki jeopolitik risklere odaklanmış durumda. Lübnan'dan fırlatılan insansız hava aracı (İHA) İsrail'in kuzeyindeki Kayserya kentinde Başbakan Binyamin Netanyahu'nun konutunun da bulunduğu bölgeye isabet etmişti. İsrail Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan açıklamada da Başbakan Netanyahu'nun Kayserya'daki evine doğru bir İHA fırlatıldığı belirtilmişti. Olay sırasında Netanyahu ve eşinin evde olmadığı, kimsenin yaralanmadığı iddia edilen açıklamada, konuya ilişkin detaylı bilgi verilmemişti.

Advertisement