ABD hisselerine rekor karamsar yaklaşım
-
ABD Başkanı Donald Trump'ın tarifeleri ABD hisse piyasalarını altüst ederken, yatırımcıların hisselerine yönelik yaklaşımı da daha karamsar hale geliyor.
-
Bank of America'nın yatırımcılarla gerçekleştirdiği anket karamsarların seviyesinin rekor düzeye çıktığına işaret etti.

Bank of America, BofA’nın küresel fon yöneticileri anketine göre, rekor sayıda yatırımcı ABD hisselerindeki varlıklarını azaltmayı planlıyor. Ankete katılanların yüzde 73’ü dolar ve ABD hisselerinde kârlılığın 2006/07 döneminden bu yana en kötü seviyede olduğunu düşünüyor. Ankete katılanlar Nisan ayında varlık fiyatlarındaki bu düşük seviyenin kısa vadede devam edeceğini, fiyatlardaki yükselişin ise tarifelerde geri adımlar ve Fed’in faiz indirimleriyle mümkün olabileceği görüşünde.
Katılımcıların yüzde 82’si küresel ekonominin zayıflayacağını beklerken yüzde 42’si resesyon yaşanacağını söylüyor. Enflasyon beklentileri ise Haziran 2021’den bu yana en yüksek seviyede. Ankette yatırım güveni göstergesi Ekim 2023’ten bu yana en düşük seviyede, bu ayrıca anket kayıtlarındaki beşinci en düşük seviye.