HABERLER ABONE OL

Türkiye İş Bankası’nın 100. yılında ‘Atatürk Vizyonuyla Gelecek 100. Yıla Bakış’ Konferansı’nda İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bali Bloomberg HT’nin sorularını yanıtladı.

Bali, Türk finans sektörünün iftihar edilecek bir sektör olduğunun altını çizerek, bankacılık sektöründe gelinen noktanın küçümsenmemesi gerektiğini söyledi.

Bali’nin konuşmasında öne çıkanlar ise şöyle:

“O dönemde ‘Türkler bankacılık yapamaz’ diye bir söylem oluyor. Kurucu müdürümüz Celâl Bayar ve Burhan Karagöz’ün yaptıkları söyleşi; ben tanıdığım aile çocuklarını, Türk çocuklarını seçtim bilhassa Türkler bankacılık yapamaz denilen kompleksi yenmek için yabancıları seçmedim diyor. Kurucularımızın böyle vizyonları vardı. Cumhuriyet’ten on yıl sonra, bankanın dokuzuncu yılında Türkler bankacılık nasıl yaparmış onu gösteriyoruz. Yakın zamandan da örnek vermek gerekirse; 2000’li yılların ilk yarısında çok ciddi yabancı doğrudan sermaye geldi. Yabancı bankalar geldiğinde acaba ‘Türk bankalarının durumu ne olacak, ayakta kalabilecek mi?’ tartışmaları yaşandı. Türk bankacılık sektörü aslanlar gibi ayakta kaldı. Teknolojiye uyumlu, kişiye özelleştirilmiş hizmet anlayışıyla her kanalda çalışarak bankacılık yaptığımızı gösterebildik diye düşünüyorum. Türk finans sektörü iftihar edebileceğimiz bir sektör”

Sektörün iyi bir noktaya geldiğinin altını çizen Bali, “Gelinen noktayı şimdiye kadar başardıklarımızı asla ama asla küçümsememeliyiz. Her gelişmekte olan ülkenin gelişme yolunda karşılaştığı sorunlar, sorunlu dönemler ve duraklamalar olur. İlla kendisinde olması da şart değil çevresinde de sorunlar olabilir ama umudu asla kesmemek lazım bu ülke çok ciddi değişimler geçirdi” diye ekledi.

Advertisement