Advertisement
ALTIN VE EMTİA ABONE OL

Altın, Cuma günkü tarım dışı istihdam raporu öncesinde yönünü yukarıya çevirdi.

Spot altın, haftanın dördüncü işlem gününde ons ​​başına 2.367 dolardan işlem görüyor. Ons altın ve Dolar/TL ile yapılan hesaplamaya göre gram altın da 2.451 TL seviyesinde.

ABD'de iş gücü piyasası verilerinin yavaşlamaya işaret etmesiyle Fed'in faiz indirimine bu yıl başlayacağına kesin gözüyle bakılmaya başlanırken, yarın ABD'de açıklanacak istihdam raporu verilerinin de Fed'in yol haritasına yönelik ipuçları vermesi bekleniyor.

Dün ülkede açıklanan ADP özel sektör istihdamı, Mayıs’ta 152 bin kişi artışla piyasa beklentilerinin altında kalırken, Mayıs'ta yıllık ücret, Nisan'da da olduğu gibi yüzde 5 yükseldi.

ABD'de Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM) hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) ise Mayıs’ta aylık bazda 4,4 puan artışla 53,8'e çıkarak piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti. S&P Global'in Mayıs ayına ait hizmet sektörü PMI verisi de Mayıs’ta bir önceki aya oranla 3,5 puan artarak 54,8'e çıktı.

Fed yetkilileri, faiz indirimlerinin ne zaman yapılacağını değerlendirirken enflasyonun merkez bankasının yüzde 2 hedefine doğru yaklaşmasına dair daha fazla kanıt arıyor. Geçen ay rekor seviyeye ulaşan altın, faizin gidişatına ilişkin belirsizlik nedeniyle oldukça dar bir aralıkta işlem görüyor. Piyasalar ise faiz indirimine ilişkin ihtimalleri temkinli bir şekilde artırıyor.