HABERLER ABONE OL

Yatırımcılar, hisse senedi ve emtia piyasalarını sarsan geniş çaplı bir satış dalgasının ardından hisse senedi alırken altın ons başına 2.500 doların altına geriledi.

Spot altın haftanın üçüncü işlem gününde ons başına 2.487 dolardan işlem görüyor. Ons altın ve Dolar/TL ile yapılan hesaplamaya göre gram altın da 2.725 TL seviyesinde.

Küresel piyasalarda, dün ABD'de açıklanan makroekonomik verilerin resesyon korkularını yeniden canlandırmasıyla satış baskısı derinleşirken, cuma günü açıklanacak istihdam raporundaki veriler yatırımcıların odağında kalmaya devam ediyor. Tarım dışı istihdam verilerindeki zayıflamaya dair herhangi bir işaret, Fed'in gevşemeye yönelik daha agresif bir dönüşünü destekleyerek altın fiyatlarına yardımcı olabilir.

Değerli metal bu yıl yaklaşık yüzde 20 yükseliş gösterdi. Altının yükseliş eğilimini destekleyen diğer faktörler arasında merkez bankaları ve Çinli tüketicilerden gelen artan satın alımlar ile Orta Doğu ve Ukrayna'daki çatışmalar yer aldı.

Analistler, bugün yurt dışında hizmet sektörü ve bileşik PMI verilerinin yanı sıra Euro Bölgesi’nde Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), ABD'de dış ticaret dengesi, JOLTS açık iş sayısı ve Fed'in Bej kitap raporunu takip edilecek.

Advertisement