HABERLER ABONE OL

ABD'de resesyon endişelerinin azalması sonrasında bu hafta açıklanacak makroekonomik verilerin küresel ekonomik aktivitenin gidişatına yönelik ipuçları vermesi bekleniyor.

Geçen hafta yüzde 0,5 değer kaybeden altın ABD’de açıklanacak veriler öncesinde pozitif seyrediyor.

Spot altın haftanın ilk işlem gününde ons başına 2.436 dolardan işlem görüyor. Ons altın ve Dolar/TL ile yapılan hesaplamaya göre gram altın da 2.629 TL seviyesinde.

Piyasalar Çarşamba günü açıklanacak tüketici fiyat endeksi raporuna odaklandı. Rakamın Haziran ayından bu yana yüzde 0,2 artması bekleniyor.

Öte yandan, Fed Üyesi Michelle Bowman Cumartesi günü enflasyon ve işgücü piyasasındaki sürekli güç için hala yukarı yönlü riskler gördüğünü söyledi.

Commodity Futures Trading Commission'ın son verilerine göre, Comex vadeli işlemleriyle işlem yapan hedge fonları, 6 Ağustos'ta sona eren haftada altın üzerindeki yükseliş ihtimallerini beş haftalık düşük seviyeye geriletti. Altının bu yılki yükseliş eğilimini destekleyen faktörler arasında merkez bankaları ve Çinli tüketicilerden gelen artan satın alımlar ile Orta Doğu ve Ukrayna'daki çatışmalar yer aldı.

Analistler, bugün ABD’de federal bütçe dengesinin takip edilecek.

Advertisement