Bloomberght
Bloomberg HT Haberler Apple'ın CEO'su: Türkiye'deki iPhone fiyatlarında indirim yapacağız
HABERLER

Apple'ın CEO'su: Türkiye'deki iPhone fiyatlarında indirim yapacağız

  • TL'nin dolar karşısında bir yılda yüzde 33 değer kaybetmesi nedeniyle Apple'ın satışlarının 700 milyon dolarlık bir kayba uğradığını itiraf eden Cook, "Kur farkı dolayısıyla sorun yaşadığımız bu ülkelerde indirime gitmeyi düşünüyoruz" dedi.

Giriş: 30 Ocak 2019, Çarşamba 11:03
Güncelleme: 30 Ocak 2019, Çarşamba 11:08

Apple CEO'su Tim Cook, 2019 yılında Türkiye'deki iPhone fiyatlarında indirime gidecekleri müjdesini verdi. Reuters’a konuşan Cook, Çin ve Türkiye gibi pazarlarda, yerel para birimlerinin dolar karşısında yaşadığı değer kaybından olumsuz etkilendiklerini söyledi.

Apple CEO’su, “Özellikle Türkiye'de TL'nin bir yılda yüzde 33 değer kaybetmesiyle satışlarımız 700 milyon dolarlık bir kayba uğradı” dedi. Kurdaki artış nedeniyle sorun yaşadıkları bu ülkelerde ürünlerinin fiyatlarını indireceklerini söyleyen Tim Cook, şu ifadeleri kullandı;