KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Arjantin Merkez Bankası, altın rezervlerinin bir kısmını yurt dışına gönderdi.

Konuyla ilgili bilgi sahibi olan kaynaklara göre, altın sertifikalandırıldıktan sonra finansman için teminat olarak kullanabilecek. Arjantin'deki altının yaklaşık yarısının yerel kasalarda, diğer yarısının da Londra'da olduğu belirtiliyor. Arjantin Merkez Bankası konu hakkında açıklama yapmadı.

Para otoritesi Pazartesi günü hem yurt içindeki, hem yurt dışındaki hesapları arasında altın gönderdiğini doğruladı. Ancak yaklaşık 5 milyar dolarlık altının nereye ve neden gönderildiğine dair açıklama yapmadı.

Bankanın bu hamlesi, Devlet Başkanı Javier Milei'nin karşı karşıya olduğu zorlukları gün ışığına çıkarıyor. Düşük olan uluslararası rezervler, Döviz kontrollerini kaldırma kabiliyetini engelliyor ve yönetimin borçlarını ödeyebilme kapasitesi konusunda yatırımcıların endişelerini artırıyor.

Portfolio Personal Inversiones'a göre bankanın net rezervleri şu anda yaklaşık eksi 6,9 milyar dolar seviyesinde.

Altının finansal kullanım için Londra Külçe Piyasası Birliği'nin (LBMA) standartlarını karşılaması gerekiyor. LBMA'nın internet sitesine göre, sertifikalandırıldıktan sonra barlar piyasadaki kurumlar arasında serbestçe alınıp satılabiliyor.

Advertisement