KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, son ekonomik verilerin ABD Merkez Bankası’nın enflasyonu yüzde 2 hedefine geri döndürebileceğinden "daha fazla emin" olduğunu ancak düşüşü desteklemeye hazır olmadan önce "biraz daha fazla veri" görmek istediğini söyledi.

Atlanta'daki bir etkinlikte konuşan Bostic, enflasyon ile istihdam piyasası arasındaki risk dengesinin aynı seviyeye yakın olduğunu ancak ancak Fed'in faizleri çok erken düşürmekten kaçındığından emin olmak istediğini, ancak daha sonra enflasyon yeniden hızlanırsa faizleri yükseltmek zorunda kalacağını belirtti.

Bostic, faiz indirimini desteklemeden önce daha fazla veri görmek istediğini ve böyle bir adım atmadan “kesinlikle emin” olmaları gerektiğini söyledi. Bostic, “Faiz oranlarını düşürmeye başladıktan sonra geri dönüp tekrar yükseltmek zorunda kalırsak bu gerçekten kötü olur” diye ekledi.

Finansal piyasalar genel olarak Fed'in 17-18 Eylül toplantısında faiz oranlarını düşürmesini bekliyor; bu, bu politika döngüsünde bu türden ilk hamle olacak.

Enflasyon bu yıla beklenenden daha güçlü başladı ve Bostic gibi politikacıları faiz indirimlerinin ne kadar erken başlayabileceğine dair beklentilerini değiştirmeye teşvik etti. Ancak enflasyon verileri son birkaç ayda iyileşti ve istihdam verileri bir miktar yumuşadı.

Advertisement