Bloomberght
Bloomberg HT Haberler Babacan: Cari açık konusunda çok dikkatli olmamız gerek
HABERLER

Babacan: Cari açık konusunda çok dikkatli olmamız gerek

  • Babacan, "Bu yıl cari açık konusunda çok dikkatli olmamız ve almış olduğumuz kararlardan asla taviz vermememiz gereken bir yıl" dedi

Giriş: 27 Mayıs 2011, Cuma 13:47
Güncelleme: 27 Mayıs 2011, Cuma 13:47

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ''Kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına dün akşam itibariyle yaklaşık 6 milyon 200 bin kişi başvurmuş. Yapılandırılan borç tutarı da 51 milyar 400 milyonu aşan bir rakam'' dedi.

Babacan, Habertürk kanalında katıldığı programda, kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin bilgi verdi. Babacan, uygulamadan yararlanmak isteyenler için başvuru süresinin 31 Mayıs tarihinde sona ereceğini anımsatarak, yasaya göre yeni bir uzatmanın mümkün görünmediğini söyledi. Babacan, ''Vatandaşlarımızın bir an önce işlemlerini yaptırmasında büyük fayda var. Aksi halde tekrar böyle bir fırsat ve imkanın sunulması kısa vadede pek mümkün görünmüyor'' diye konuştu.