KRİPTO PARA ABONE OL

Kripto varlık araştırma şirketi K33 Research'e göre, Bitcoin türev piyasasından gelen sinyaller, Bitcoin'de keskin rallileri tetikleyebilecek bir “kısa sıkışma” riskinin arttığına işaret ediyor.

K33'ün dikkate aldığı gösterge, Bitcoin vadeli işlemlerinde yatırımcıların ne kadarının uzun, ne kadarının da kısa tarafta olduğunu gösteriyor.

K33, 20 Ağustos'ta bu göstergedeki yedi günlük ortalamanın, ABD banka iflaslarının yatırımcıları sarstığı Mart 2023'ten bu yana en düşük seviyede olduğunu ve aşağı yönlü beklentilerin yaygınlığına işaret ettiğini söyledi.

K33 analistleri Vetle Lunde ve David Zimmerman, “Sürekli swap fonlama oranları geçtiğimiz hafta boyunca ortalama negatif seviyelerde seyrederken, açık pozisyonlar keskin bir şekilde arttı. Bu durum agresif bir açığa satış olduğunu ve yapısal olarak açığa satış için olgunlaşmış bir ortam yarattığını gösteriyor” değerlendirmelerini kullandı.

K33, vadeli piyasadaki açık pozisyonların geçtiğimiz hafta neredeyse 29 bin Bitcoin'e eşdeğer bir artış gösterdiğini söyledi. Analistler böylesine hızlı bir şekilde artan açık pozisyonların nadir bir durum olduğunu söyledi.

Advertisement