Advertisement

DİNAMİK ISI MAKİNA YALITIM MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Sürdürülebilirlik Uyum Raporu

DİNAMİK ISI MAKİNA YALITIM MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Sürdürülebilirlik Uyum Raporu )

İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Uyum Durumu Açıklama Kamuya Açıklanan Bilgilere İlişkin Rapor Bilgisi (Sayfa numarası, internet sitesinde yer aldığı menü adı)
Evet Kısmen Hayır İlgisiz
Sürdürülebilirlik Uyum Raporu

A. GENEL İLKELER

A1. Strateji, Politika ve Hedefler

A1.1. Ortaklık yönetim kurulu tarafından öncelikli çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim (ÇSY) konuları, riskleri ve fırsatları belirlenmiştir.
X Şirketimiz, ÇSY öncelikli konularını, risklerini ve fırsatlarını belirlemiş ve buna uygun Yönetim Politikaları oluşturmuştur. Söz konusu politikaların etkin bir şekilde uygulanması için tüm iş süreçlerini ele alan dokümanlarda ilgili hususlara yer verilmiştir. https://www.dinamik-izmir.com/metin.aspx?ID=8
A1.1. Ortaklık yönetim kurulu tarafından ÇSY politikaları (Örn: Çevre Politikası, Enerji Politikası, İnsan Hakları ve Çalışan Politikası vb.) oluşturulmuş ve kamuya açıklanmıştır.
X Yönetim Politikaları, kurumsal web sitemizde yer almaktadır. https://www.dinamik-izmir.com/metin.aspx?ID=8 https://www.dinamik-izmir.com/metin.aspx?ID=226
A1.2. ÇSY politikaları kapsamında belirlenen kısa ve uzun vadeli hedefler kamuya açıklanmıştır.
X Şirketimize ait ÇSY sisteminin ön gördüğü kritik noktalarda kısa ve uzun vadeli hedefler, Entegre Yönetim Sistemi (EYS) kapsamında oluşturulmuş, bu hedefler her birimde ayrı ayrı fakat şirket tepe hedeflerine hizmet edecek şekilde pay edilmiş ve periyodik olarak hedeflerin ulaşılabilirliği gözden geçirilmektedir.
A2. Uygulama/İzleme

A2.1. ÇSY politikalarının yürütülmesinden sorumlu komiteler ve/veya birimler ile ÇSY konularıyla ilgili ortaklıktaki en üst düzey sorumlular ve görevleri belirlenerek kamuya açıklanmıştır.
X Şirketimizin Yönetim Politikaları, Üst Yönetim tarafından oluşturulmakta ve birimler tarafından yürütülmektedir. Şirketimiz Kurumsal Yönetim süreçlerine ilişkin çalışmaları ise Yönetim Kurulu altında kurulan Kurumsal Yönetim Komitesi tarafından yürütülmektedir. Bu alanda çalışmalarını sürdüren birimler ve komite belirli aralıkta toplanmakta ve gerçekleşen ve gerçekleşmesi planlanan süreçleri değerlendirmektedir.
A2.1. Sorumlu komite ve/veya birim tarafından, politikalar kapsamında gerçekleştirilen faaliyetler yıl içinde en az bir kez yönetim kuruluna raporlanmıştır.
X Gerekli görülmesi halinde ilgili stratejiler yönetim kurulu ile paylaşılmakta, gerekli aksiyon planları yönetim kuruluna raporlanmaktadır.
A2.2. ÇSY hedefleri doğrultusunda uygulama ve eylem planları oluşturulmuş ve kamuya açıklanmıştır.
X EYS kapsamında belirlenmiş olan hedeflere ait eylem planları oluşturulmuş ve gerçekleştirilmeleri periyodik olarak Yönetim Kurulu tarafından gözden geçirilmektedir.
A2.3. ÇSY Kilit Performans Göstergeleri (KPG) ile söz konusu göstergelere yıllar bazında ulaşma düzeyi kamuya açıklanmıştır.
X EYS'ye etki eden kilit performans göstergeleri (KPG) her yıl en az bir kez gözden geçirilerek daha önceki yıllara ait veriler ile karşılaştırılmakta ve bu karşılaştırma sonuçlarına göre ileriki periyodlar için hedefler ve hedeflere ulaşmak için yapılan iş programları güncellenmektedir.
A2.4. İş süreçlerine veya ürün ve hizmetlere yönelik sürdürülebilirlik performansını iyileştirici faaliyetler kamuya açıklanmıştır.
X Şirketimizin iş süreçlerine veya ürün ve hizmetlerine yönelik sürdürülebilirlik performansını iyileştirici inovasyon faaliyetleri, politika ve hedeflerimiz ile ilişkili olarak planlanmakta ve gözden geçirilmektedir.
A3. Raporlama

A3.1. Faaliyet raporlarında ortaklığın sürdürülebilirlik performansına, hedeflerine ve eylemlerine ilişkin bilgi anlaşılabilir, doğru ve yeterli bir şekilde verilmiştir.
X Sermaye Piyasası Kurulu'nun yayınlamış olduğu sürdürülebilirlik ilkeleri 2023 yılında değerlendirilmiştir. Sürdürülebilirlik kapsamında, Şirketimizde bir çalışma grubu oluşturularak eğitim süreçleri tamamlanmıştır. 2024 yılı içerisinde oluşturulan çalışma grubu faaliyetlerine ilişkin hedef ve eylemlerini detaylandıracaktır.
A3.2. Ortaklık tarafından, faaliyetlerinin Birleşmiş Milletler (BM) 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarından hangileri ile ilişkili olduğuna ilişkin bilgi kamuya açıklanmıştır.
X
A3.3. ÇSY konularında aleyhte açılan ve/veya sonuçlanan, ÇSY politikaları açısından önemli nitelikteki ve/veya faaliyetleri önemli ölçüde etkileyecek davalar kamuya açıklanmıştır.
X Çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim konularında, Dinamik Isı aleyhinde açılan ve/veya sonuçlanan dava bulunmamaktadır.
A4. Doğrulama

A4.1. Ortaklığın ÇSY Kilit Performans ölçümleri bağımsız üçüncü tarafça doğrulanmış ve kamuya açıklanmıştır.
X Yasal mevzuata tam olarak uyulmaktadır. Resmi kurumlar veya bunlar tarafından tayin edilen kuruluşlarca çevresel tüm denetimler yapılmaktadır. Sürdürülebilirlik performans ölçümleri ile ilgili üçüncü taraflar tarafından doğrulatılma faaliyeti 2024 yılı içerisinde değerlendirilecektir.
B. ÇEVRESEL İLKELER

B1. Ortaklık, çevre yönetimi alanındaki politika ve uygulamalarını, eylem planlarını, çevresel yönetim sistemlerini (ISO 14001 standardı ile bilinmektedir) ve programlarını kamuya açıklamıştır.
X ISO 14001 standardını da içeren EYS kapsamında çevre yönetimi alanında politika ve uygulamaları, eylem planları ve programları oluşturulmuştur ve yürütülmektedir.
B2. Çevre yönetimine ilişkin bilgilerin verilmesinde hazırlanan çevresel raporlara ilişkin olarak raporun kapsamı, raporlama dönemi, raporlama tarihi, raporlama koşulları ile ilgili kısıtlar kamuya açıklanmıştır.
X Çevre Kanunu ve buna bağlı yönetmelikler incelenmekte, periyodik olarak güncellikleri ve yapılan değişiklikler gözden geçirilmekte, uygunluğunun değerlendirilmesi çalışması yürütülmekte ve şirketimizi kapsayan konulara ait uygulamalar için yöntem ve sorumluluklar belirlenmektedir.
B4. Menfaat sahipleri (Yönetim kurulu üyeleri, yöneticiler ve çalışanlar gibi) bazında performans teşvik sistemleri kapsamında ödüllendirme kriterlerine dahil edilen çevresel hedefler kamuya açıklanmıştır.
X Periyodik Yönetim Gözden Geçirme (YGG) toplantıları ile çevre ve iklim değişikliği konuları için yapılacak faaliyetler ve görevler gözden geçirilmektedir.
B5. Öncelikli olarak belirlenen çevresel sorunların iş hedeflerine ve stratejilerine nasıl entegre edildiği kamuya açıklanmıştır.
X Şirketimiz bünyesinde gerçekleştirilen faaliyetlere ait çevre etki/boyut analizi gerçekleştirilmiş ve gözden geçirmeler ile sürekli gelişimi sağlanmaktadır. Etki/boyut analizinde elde edilen veriler dokümante edilmiş tüm iç süreçlerimize entegre edilmekte ve uygulanmaktadır.
B7. Operasyon süreci dahil ortaklık değer zinciri boyunca tedarikçi ve müşterileri de kapsayacak şekilde çevresel konuların nasıl yönetildiği, iş hedeflerine ve stratejilere nasıl entegre edildiği kamuya açıklanmıştır.
X Tedarikçi belirleme ve değerlendirme prosedürü kapsamında, tüm tedarikçilerimizin çevre yönetim sistemine (ISO 14001) sahip olması veya bu konuda faaliyet yürütmesi tedarikçinin tercih edilebilirliğini arttırır. Tedarik edilen ürünlerin, yönetmeliklerce ve ilgili ürün standartlarınca belirtilen gereklilikleri karşılaması sağlanmaktadır.
B8. Çevre konusunda ilgili kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşlarının politika oluşturma süreçlerine dahil olunup olunmadığı ve bu kurum ve kuruluşlarla yapılan iş birlikleri kamuya açıklanmıştır.
X Şirketimiz, sektörel anlamda İZODER tarafından yönetilen ve bölgesel anlamda bağlı bulunduğu organize sanayi bölgesi ve belediye tarafından yönetilen, çevre ve benzeri konulardaki çalışmalara katılmakta ve destek vermektedir.
B9. Çevresel göstergeler (Sera gazı emisyonları (Kapsam-1 (Doğrudan), Kapsam-2 (Enerji dolaylı), Kapsam-3 (Diğer dolaylı), hava kalitesi, enerji yönetimi, su ve atık su yönetimi, atık yönetimi, biyoçeşitlilik etkileri)) ışığında çevresel etkileri ile ilgili bilgileri dönemsel olarak karşılaştırılabilir bir şekilde kamuya açıklanmıştır.
X
B10. Verileri toplamak ve hesaplamak için kullanılan standart, protokol, metodoloji ve baz yıl ayrıntıları kamuya açıklanmıştır.
X Yasal yükümlülükler gereği şirketimizin kapsamında ve sorumluluğunda bulunan tüm bildirimler yine ilgili yönetmeliklerde belirtilen yöntemler ile ilgili bakanlıklar ile paylaşılmaktadır.
B11. Önceki yıllarla karşılaştırmalı olarak rapor yılı için çevresel göstergelerinin artış veya azalışı kamuya açıklanmıştır.
X Periyodik olarak gerçekleştirilen, çevresel göstergelerin ölçüm ve kontrolleri daha önceki veriler ile karşılaştırılmakta ve olumsuz gelişme görülen noktalar incelenerek nedenleri saptanmakta ve düzeltici faaliyetler yürütülmektedir.
B12. Çevresel etkilerini azaltmak için kısa ve uzun vadeli hedefler belirlenmiş, bu hedefler ve geçmiş yıllarda belirlenen hedeflere göre ilerleme durumu kamuya açıklanmıştır.
X Şirketimiz, çevre etkilerini azaltmak için kısa ve uzun vadeli hedeflerini belirlemiş ve bu hedeflerini kuruluşunun tüm birimlerine dağıtarak sonuçlarını gözden geçirmektedir. Bunun haricinde, Madde B18 açıklamasında detaylandırdığımız yenilenebilir enerji kullanımının artırılması, sıfır veya düşük karbonlu elektriğe geçiş konusundaki gelişmeler 2022 Yılı Faaliyet Raporunda hedeflendirilmiş, 2023 Yılı Faaliyet Raporunda sonuçları paylaşılmıştır. https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1114571
B13. İklim krizi ile mücadele stratejisi oluşturulmuş ve planlanan eylemler kamuya açıklanmıştır.
X
B14. Ürünler ve/veya hizmetlerin çevreye potansiyel olumsuz etkisini önlemek veya bu etkileri minimuma indirmek amacıyla program ya da prosedürler oluşturulmuş ve kamuya açıklanmıştır.
X
B14. Üçüncü tarafların (örn. tedarikçi, alt yüklenici, bayi vb.) sera gazı emisyon miktarlarında azaltım sağlamaya yönelik aksiyonlar alınmış ve bu aksiyonlar kamuya açıklanmıştır.
X
B15. Çevresel etkileri azaltmaya yönelik girişim ve projelerin sağladığı çevresel fayda/kazanç ve maliyet tasarrufları kamuya açıklanmıştır.
X Bu kapsamdaki çalışmalar değerlendirilmiş olup, 2023 yılı Faaliyet Raporunda paylaşılmıştır. https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1263391
B16. Enerji tüketimi (doğal gaz, motorin, benzin, LPG, kömür, elektrik, ısıtma, soğutma vb.) verileri Kapsam-1 ve Kapsam-2 olarak kamuya açıklanmıştır.
X Kapsam-1 ve Kapsam-2 olarak enerji tüketim verileri takip edilmektedir.
B17. Raporlama yılında üretilen elektrik, ısı, buhar ve soğutma hakkında kamuya açıklama yapılmıştır.
X İlgili veriler ve kayıtlar şirketimiz tarafından takip edilmektedir. Ayrıca, Madde B18?de detaylandırdığımız veriler kamuyla paylaşılmaktadır.
B18. Yenilenebilir enerji kullanımının artırılması, sıfır veya düşük karbonlu elektriğe geçiş konusunda çalışmalar yapılmış ve kamuya açıklanmıştır.
X Şirketimiz, 1. Fazda Elastomerik Kauçuk Köpük Üretim Tesisimizin 14.000 m2 çatı alanını 2.056 kWp gücünde Güneş Enerji Santralleri (GES) kurmuş ve bu santraller 2022 yılı Aralık ayından itibaren elektrik enerjisi üretimine başlamıştır. 2. Faz olarak, diğer üretim tesislerimiz PE Köpük Üretim Tesisinin çatı alanına yaklaşık 934,72 kWp, XPS Köpük Üretim Tesisinin çatı alanına yaklaşık 690,92 kWp, XPE Köpük Üretim Tesisinin çatı alanına yaklaşık 831,68 kWp güçlerine sahip GES tesisleri kurmuş ve 2023 yılı Ekim ayından itibaren elektrik üretimine başlanmıştır. 1. ve 2. Faz ile birlikte, GES santrallerimizin toplam kurulu gücü 6.700.000 KWh (4.544,64 KWp) olup, mevcut durum itibariyle elektrik enerjisi ihtiyacımızın tamamı, Şirketimizin kendi üretim tesislerinden karşılanmaya başlanmıştır. https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1083241 https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1204600
B19. Yenilenebilir enerji üretim ve kullanım verileri kamuya açıklanmıştır.
X GES projesi çıktılarına ait veriler 2023 yılı Faaliyet Raporunda paylaşılmıştır. https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1263391
B20. Enerji verimliliği projeleri yapılmış ve enerji verimliliği projeleri sayesinde elde edilen enerji tüketim ve emisyon azaltım miktarı kamuya açıklanmıştır.
X UNIDO ve GEF ile birlikte 2016 yılında "Enerji Verimliliğinin Arttırılması? Projesi kapsamında enerji tüketim verilerini çıkarmış ve azaltmaya yönelik çalışmalar yapılmaya başlanmıştır.
B21. Su tüketimi, varsa yer altından veya yer üstünden çekilen, geri dönüştürülen ve deşarj edilen su miktarları, kaynakları ve prosedürleri kamuya açıklanmıştır.
X Şirketimizdeki üretim faaliyetleri sırasında herhangi bir proses suyu tüketimi ya da deşarjı bulunmamaktadır. Evsel amaçlı şebeke suyu kullanılmakta ve deşarjı bağlı olduğumuz Organize Sanayi Bölgesi tarafından arıtılarak geri dönüştürülmektedir.
B22. Operasyonlar veya faaliyetlerinin herhangi bir karbon fiyatlandırma sistemine (Emisyon Ticaret Sistemi, Cap - Trade veya Karbon Vergisi) dâhil olup olmadığı kamuya açıklanmıştır.
X
B23. Raporlama döneminde biriken veya satın alınan karbon kredisi bilgisi kamuya açıklanmıştır.
X
B24. Ortaklık içerisinde karbon fiyatlandırması uygulanıyor ise ayrıntıları kamuya açıklanmıştır.
X
B25. Ortaklığın çevresel bilgilerini açıkladığı platformlar kamuya açıklanmıştır.
X Yasal yükümlülük gereği çevre platformlarına bildirimler yapılmaktadır.
C. SOSYAL İLKELER

C1. İnsan Hakları ve Çalışan Hakları

C1.1. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, Türkiye?nin onayladığı ILO Sözleşmeleri ve diğer ilgili mevzuatı kapsayacak şekilde Kurumsal İnsan Hakları ve Çalışan Hakları Politikası oluşturulmuş, politikanın uygulanmasıyla ilgili sorumlular belirlenmiş ve politika ile sorumlular kamuya açıklanmıştır.
X https://www.dinamik-izmir.com/metin.aspx?ID=226 https://www.dinamik-izmir.com/metin.aspx?ID=229
C1.2. Tedarik ve değer zinciri etkileri de gözetilerek adil iş gücü, çalışma standartlarının iyileştirilmesi, kadın istihdamı ve kapsayıcılık konularına (cinsiyet, ırk, din, dil, medeni durum, etnik kimlik, cinsel yönelim, cinsiyet kimliği, ailevi sorumluluklar, sendikal faaliyetler, siyasi görüş, engellilik, sosyal ve kültürel farklılıklar vb. konularda ayrım yapılmaması gibi) çalışan haklarına ilişkin politikasında yer verilmiştir.
X Dinamik Isı çalışan memnuniyetini en üst düzeyde tutmak, adil, ayrımcılık yapmayan insan kaynakları uygulamaları ile sürdürülebilirlik sağlamak konularında kararlıdır. Şirketimizin Personel El Kitabı dokümanında herhangi bir ayrımcılık yapılmadığını açıkça beyan etmiştir.
C1.3. Belirli ekonomik, çevresel, toplumsal faktörlere duyarlı kesimlerin (düşük gelirli kesimler, kadınlar vb.) veya azınlık haklarının/fırsat eşitliğinin gözetilmesi konusunda değer zinciri boyunca alınan önlemler kamuya açıklanmıştır.
X Şirketimiz Personel El Kitabımızda belirtildiği üzere hiçbir şekil ya da yazılı dokümanlarda etnik yapı, ırk, cinsiyet, din, politik görüş, dil, yapısal özellik vb. den dolayı ayrımcılık yapmayacağını ve işyerinde izin vermeyeceğini beyan etmektedir. Herkes eşit şekilde çalışma şartlarına sahiptir. Hamileler, engelliler, kadın çalışanlar, emekli çalışanlar için yasal mevzuat çerçevesinde ve firmanın uygun mertebe yapabildiği şekilde pozitif ayrımcılık uygulanır. Kurumumuz kadın çalışanlar için yasaların öngördüğü tüm kural ve kanunlara uygun çalışmaktadır.
C1.4. Ayrımcılığı, eşitsizliği, insan hakları ihlallerini, zorla çalıştırmayı ve çocuk işçi çalıştırılmasını önleyici ve düzeltici uygulamalara ilişkin gelişmeler kamuya açıklanmıştır.
X Şirketimiz yazılı dokümanları (Etik Değerlerimiz ile Personel El kitabı) yasa ve düzenlemelere uygun çalışmak, (özellikle 4857, 6331, 5510, 5746 sayılı kanun ile ilgili yönetmelik ve mevzuat), çocuk işçi çalıştırma yasağına uymak, genç işçilere uygun çalışma koşullarını sağlamak, zorla veya mecburi çalıştırma yasağına uymak, ayrımcılığın önlenmesini sağlanması konularını içermektedir.
C1.5. Çalışanlara yapılan yatırım (eğitim, gelişim politikaları), tazminat, tanınan yan haklar, sendikalaşma hakkı, iş/hayat dengesi çözümleri ve yetenek yönetim konularına çalışan haklarına ilişkin politikasında yer verilmiştir.
X https://www.dinamik-izmir.com/metin.aspx?ID=226
C1.5. Çalışan şikâyetleri ve anlaşmazlıkların çözümüne ilişkin mekanizmalar oluşturularak uyuşmazlık çözüm süreçleri belirlenmiştir.
X Dinamik Isı A. Ş. İnsan Kaynakları Prosedürü ve Eğitim Prosedürü çalışanlarına yeni bilgi, beceri ve davranışlar kazandırarak yenilikçi düşünen, yüksek performans kültürünü benimseyen, araştırmacı, esnek, zorluklarla mücadele eden, ekip çalışmasına katkı sunarak ekip ile birlikte değer yaratan, ekiplerine ilham verebilen, kurumsal gelişime önem veren, aidiyet duygusu kuvvetli, birlikte değer arttırmaya inanan bireylerin yetiştirilmesini hedeflemektedir. Takım ruhuyla çalışanların gelişim, refah, iş tatminini, çalışan memnuniyetini en üst düzeyde tutmak, adil, ayrımcılık yapmayan insan kaynakları uygulamaları ile sürdürülebilirlik sağlamak konularında kararlıdır.
C1.5. Çalışan memnuniyetinin sağlanmasına yönelik olarak raporlanan dönem içinde yapılan faaliyetler kamuya açıklanmıştır.
X
C1.6. İş sağlığı ve güvenliği politikaları oluşturulmuş ve kamuya açıklanmıştır.
X İş Güvenliği ve Çevre Kapsamında prosedürlerimiz oluşturulmuş olup EYS politikamızı internet sitesinden kamuya açıklamış bulunmaktayız. https://www.dinamik-izmir.com/metin.aspx?ID=8
C1.6. İş kazalarını önleme ve sağlığın korunması amacıyla alınan önlemler ve kaza istatistikleri kamuya açıklanmıştır.
X İş Güvenliği ve Çevre Kapsamında prosedürlerimiz oluşturulmuş olup EYS politikamızı internet sitesinden kamuya açıklamış bulunmaktayız. Prosedürler ve politikalarımız kapsamında bulunan önlemler ve kaza istatistikleri takip edilmektedir. https://www.dinamik-izmir.com/metin.aspx?ID=8
C1.7. Kişisel verilerin korunması ve veri güvenliği politikaları oluşturulmuş ve kamuya açıklanmıştır.
X Şirketimizin Verbis kaydı yapılmış olup gerekli bildirimleri kurumsal internet sitemiz üzerinden kamuya açıklamış bulunmaktayız.
C1.8. Etik politikası oluşturulmuş ve kamuya açıklanmıştır.
X Dinamik Isı Etik Değerlerimizde kamuya iş, çalışma etiği, uyum süreçlerini kurumsal internet sitemizde açıklamıştır. https://www.dinamik-izmir.com/metin.aspx?ID=230
C1.9. Toplumsal yatırım, sosyal sorumluluk, finansal kapsayıcılık ve finansmana erişim kapsamındaki çalışmalar açıklanmıştır.
X Şirketimiz sosyal sorumluluk kapsamındaki çalışmalarını yıllık faaliyet raporunda açıklamıştır. https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1263391
C1.10. Çalışanlara ÇSY politikaları ve uygulamaları konusunda bilgilendirme toplantıları ve eğitim programları düzenlenmiştir.
X Şirketimiz Eğitim Prosedürü ve yasal yükümlülükler kapsamında çalışanlara ÇSY politikaları ve uygulamaları konusunda bilgilendirme toplantıları ve eğitim programları düzenler.
C2. Paydaşlar, Uluslararası Standartlar ve İnisiyatifler

C2.1. Müşteri şikâyetlerinin yönetimi ve çözümüne ilişkin müşteri memnuniyeti politikası düzenlenmiş ve kamuya açıklanmıştır.
X Müşteri şikayetlerinin yönetimine ve çözümüne ilişkin aksiyonlar alınmaktadır. https://www.dinamik-izmir.com/musterianket.aspx
C2.2. Paydaşlarla yürütülen iletişim (hangi paydaş, konu ve sıklık) hakkında bilgiler kamuya açıklanmıştır.
X Paydaşlarla yürütülen iletişimlerimiz hakkındaki bilgiler gerekli hallerde kamuyla paylaşılmaktadır.
C2.3. Raporlamalarda benimsenen uluslararası raporlama standartları açıklanmıştır.
X Benimsediğimiz uluslararası raporlama standardı bulunmamaktadır.
C2.4. Sürdürülebilirlik ile ilgili benimsenen prensipler, imzacı veya üye olunan uluslararası kuruluş, komite ve ilkeler kamuya açıklanmıştır.
X
C2.5. Borsa İstanbul?un ve/veya uluslararası endeks sağlayıcıların sürdürülebilirlik endekslerinde yer almak için geliştirmelerde bulunulmuş, çalışmalar yürütülmüştür.
X
D. KURUMSAL YÖNETİM İLKELERİ

D1. Sürdürülebilirlik alanındaki tedbirler ve stratejilerin belirlenmesinde menfaat sahiplerinin görüşlerine başvurulmuştur.
X
D2. Sosyal sorumluluk projeleri, farkındalık etkinlikleri ve eğitimler ile sürdürülebilirlik konusu ve bunun önemi hakkında farkındalığın artırılması konusunda çalışmalar yapılmıştır.
X Sosyal sorumluluk projeleri ve farkındalık çalışmaları farklı iletişim kanallarından (web sitesi, sosyal medya, basın bülteni, v.b.) kamuoyu ile paylaşılmaktadır. Bu alanda çalışmalar devam etmektedir.



http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1263437


BIST