Advertisement
HABERLER ABONE OL

Borsaya yönelik taslak vergi çalışması erteleniyor.

Bakan Şimşek, sosyal medya hesabı X'ten, vergisel düzenlemeleri içeren pakete ilişkin paylaşım yaptı.

Vergide etkinliği ve adaleti artırmaya, kayıt dışılığı azaltmaya yönelik vergisel düzenlemeleri içeren paketin yakın zamanda TBMM'ye sunulacağını bildiren Şimşek, şu değerlendirmede bulundu:

"İlgili tüm taraflardan gelen geri bildirimler doğrultusunda, borsaya yönelik taslak vergi çalışmasını yeniden değerlendirmek üzere bir süreliğine erteliyoruz."

Geçen hafta Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın borsa yatırımları ve kripto varlıklardan elde edilenler dahil finansal faaliyetlerin vergilendirilmesine yönelik bir çalışmayı sürdürdüğü belirtilmişti.

Kararı Bloomberg HT’ye değerlendiren Rota Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Eraslan olumlu bir gelişme olduğunu belirterek “Daha önceki açıklamalarda işlem vergisinin olabileceği belirtilmişti. Ama bu piyasada işlem yapan yatırımcılardan bunun sakıncalarına yönelik olarak geri bildirim geldi. Konunun bir sonraki aşamaya bırakılmasını olumlu karşılıyorum” şeklinde konuştu.

“Olması gereken oldu”

Piramit Menkul Kıymetler Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Berra Doğaner ise karara ilişkin “her kesim bu konudaki görüşünü belirtti ve bunlar sanırım etkili oldu. Olması gereken oldu. Şimdi daha çok taraflarla görüşülecek ve piyasaya etkisi değerlendirilecek. Ya vazgeçilecek, ya da farklı bir formatta gelecek. En ideali hiçbir şey yapılmaması olacaktır. Zaten borsaya ödenen paydan Hazine’nin bir geliri var. Eğer biraz yüksek bir işlem vergisi olursa hacimler o kadar gerileyecek ki, borsa payı üzerinden Hazine’ye giden gelir de çok azalacak.” yorumunu yaptı.