Advertisement
HABERLER ABONE OL

Çin'de Ulusal İstatistik Bürosu tarafından açıklanan verilere göre, tüketici fiyat endeksi ülkenin enflasyon sepetindeki temel ürün olan domuz eti fiyatlarındaki düşüş ile Ekim ayında, üç yıldan bu yana ilk kez yüzde 1'den fazla yavaşladı.

Tüketici fiyat endeksi, geçtiğimiz ay bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 0,5 yükselerek 2009'dan bu yana en yavaş artışını kaydetti. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin medyan beklentisi endekste yüzde 0,8 yükseliş kaydedilmesi yönündeydi.

Ülkede üretici fiyat endeksindeki gerileme ise devam etti. Endeks yıllık bazda yüzde 2,1 azaldı. Medyan beklenti yüzde 1,9 azalması yönündeydi.

Volatil gıda ve enerji fiyatlarından arındırılmış çekirdek enflasyon ise Eylül ayındaki seviyesinden değişim göstermedi ve endeks yüzde 0,5 arttı.

Ülkenin enflasyon sepetindeki temel tüketim maddesi olan domuz eti yüzde 2.8 azalarak, 2019 Şubat ayında yaşanan düşüşten beri ilk kez gerileme kaydetti. Geçtiğimiz sene yaşanan Afrika domuz ateşi hastalığı sebebiyle domuz eti fiyatlarında sert yükselişler yaşanmıştı.