HABERLER ABONE OL

Xinhua haber ajansının göre Jinping, Fujian eyaletine yaptığı ziyarette hükümet yetkililerini mevcut ekonomi politikalarını ‘vicdanlı bir şekilde uygulamaya’ ve ülkenin tüm yıllık ekonomik ve sosyal kalkınma hedeflerine ulaşmak için her türlü çabayı göstermeye çağırdı.

Şi böylece bir ayda ikinci kez yetkililere ekonomik büyüme için destek çağrısında bulundu.

Çin liderinin bu sözleri, ülkenin kısa süre önce faiz indirimleri ve emlak sektörünü desteklemeye yönelik önlemler ile büyümeyi canlandırmak için daha fazla borçlanma vaadinden oluşan bir teşvik paketini açıklamasının ardından geldi.

Ekonomistler ve yatırımcılar Pekin’in teşvik paketinin potansiyel etkilerini değerlendirken son veriler ülke ekonomisinin hala zayıf ve kalıcı baskılarla karşı karşıya olduğunu gösteriyor. Ülkede son olarak ihracat büyümesi Eylül’de sürpriz biçimde yavaşladı ve ticaretteki toparlanmayı sınırladı.

Bloomberg’in kaynaklara dayandırdığı habere göre Çin, ekonomiyi destekleme planının bir parçası olarak yerel otoritelerin 2027’ye kadar 6 trilyon yuan (853 milyar dolar) kadar tahvil ihraç etmesine izin vermeyi düşünüyor.

Advertisement