HABERLER ABONE OL

Apple’ın iphone 16 satışları Çin’de yüzde 20 artış gösterdi. Bu dünyanın en büyük akıllı telefon pazarında tutunmakta zorlanan bir cihaz için olumlu bir işaret.

Bloomberg News'e sağlanan Counterpoint Research verilerine göre, iphone 16 Eylül ayında piyasaya sürüldü ve şimdiye kadar öncekinden daha iyi performans gösterdi.

Tüketiciler daha pahalı modellere yönelmeye devam ediyor. Üst düzey Pro ve Pro Max modellerinin satışları geçen yılın eşdeğerlerine kıyasla yüzde 44 arttı.

Counterpoint analisti Ivan Lam, "Üretimdeki sorunsuz artış, tutarlı fiyatlandırma stratejisi ve mevcut iphone kullanıcılarının ilk yükseltme dalgası göz önüne alındığında, iphone 16 serisi Çin iç pazarında önemli bir büyüme yaşadı" dedi.

Sadece üç haftalık veriler Apple'ın 2024 lansmanının geçen yıldan daha iyi gittiğini gösteriyor.
ABD'li teknoloji devi Apple, yeni akıllı telefon modelleri iphone 16, yeni akıllı saati Apple Watch Series 10 ve yeni kablosuz kulaklığı airpods 4'ü 9 Eylül’de tanıtmıştı. Yeni iphone 16'nın global satış fiyatının en ucuz versiyonu olan iphone 16 128 GB modelinin 799 dolar olacağı belirtilmişti.

Advertisement