Bloomberght
Bloomberg HT Haberler Citigroup: S&P 500 "tam ölçek ayı piyasası"na gidiyor
HABERLER

Citigroup: S&P 500 "tam ölçek ayı piyasası"na gidiyor

  • Citigroup, Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi'nin ticaret gerilimi ile birlikte "tam ölçek ayı piyasası"na yöneldiğini kaydetti

Giriş: 10 Haziran 2019, Pazartesi 14:58
Güncelleme: 10 Haziran 2019, Pazartesi 14:58

ABD'nin Meksika ürünlerine yönelik gümrük tarife artışını askıya alınmış olabilir, ancak Citigroup Inc. stratejistleri, ticaret gerilimlerinin artmaya ve hisse senetleri ve tahvillerden emtiaya finans piyasalarını sarsmaya hazırlandığı uyarısında bulundu.

Citigroup'un Mark Schofield öncülüğündeki Küresel Makro strateji ekibi, 10 Haziran'da müşteriler için hazırladıkları notta, "Gerilimler artıyor ve sonuç muhtemelen ekonomiden ziyade siyaset tarafından yönlendiriliyor görünüyor," dedi ve "ABD Başkanı Donald Trump muhtemelen sert çizgisini devam ettirecek" değerlendirmesinde bulundu.