HABERLER ABONE OL

Borsa İstanbul pandemiyle birlikte başlayan ve yüksek enflasyon dönemiyle birlikte ivmesi daha
da artan tarihi rallinin ardından 2024’te yatırımcıların hisse tercihlerinde daha seçici olmasını gerektiren bir döneme girdi.

Enflasyonla mücadele kapsamında parasal ve mali sıkılaşmaya gidilmesi, ekonomide yumuşak inişin sağlanmasına yönelik atılan adımlar, enflasyon muhasebesi ve bunların sonucunda karlılıklarda yaşanan yavaşlama borsada ‘ne alırsan al kazanırsın’ döneminin bittiğinin göstergesiydi.

Yılın ilk 7 ayında borsanın seyri de hisse seçiminin ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Yüksek faiz, sıkı likidite koşulları, ekonomideki yavaşlama ve kar marjlarındaki düşüşten etkilenen sektörler ve şirketler borsada negatif seyir izledi. Bu ortamdan fazla etkilenmeyen şirketler ise yatırımcılarına reel getiri sağladı.

Devamı Bloomberg Businessweek Türkiye'de!

Dünyanın en saygın ekonomi dergilerinden Bloomberg Businessweek artık Bloomberg HT ekibi tarafından hazırlanan içerikleriyle Türkiye’de! Türkiye ve küresel piyasalarda tüm olup bitenler, hisse senedinden para politikasına hiçbir yerde bulamayacağınız analizler, içerikler ve iş dünyası temsilcileriyle özel röportajlarla Bloomberg Businessweek Türkiye, e-dergi formatı ve yenilenen içeriğiyle yayında!

Tüm içeriklere erişmek için tıklayınız.

Advertisement