Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dün 5.90 - 5.94 bandında hareket eden Dolar/TL son günlerde yeni sabaha 5.93 civarında başladı. Kur daha sonra 5.91'e geriledi.

ABD'nin Türkiye'ye yaptırım içeren savunma bütçesini senatoda kabul etmesi sonrası ABD ile ikili ilişkilere yönelik endişeler TL varlıklar üzerinde baskıya neden oluyor.

BDDK'NIN ADIMININ ETKİSİ

Kurda son dönemdeki sert yükseliş sonrası BDDK'dan swap hamlesi geldi.

Ünlü Menkul Değerler BDDK’nın vadesine 7 gün ve daha az kalan TL satım swap işlemlerinde limiti %10 olarak belirlemesinin özellikle fonlama maliyetinin daha fazla düşmesini engelleyecek bir zemin yaratabileceği için TL açısından pozitif bir unsur olduğunu belirterek "Ancak bunu tek başına TL’ye güçlü bir değer kazanımı sağlayabilecek bir adımdan ziyade yükselişleri kısmen limitleyebilecek bir adım olarak değerlendirmek daha doğru bir yaklaşım olacaktır" değerlendirmesini yaptı. Kurum dolarda 5,9430’un altında kalındıkça risklerin şimdilik limitli kalabileceğini öngördü.

Yurt içinde bugün Tüketici Güveni takip edilecek, ABD'de açıklanacak 3. çeyrek büyüme verisi ise dolarda küresel bazda hareketliliğe neden olabilir.

Gelişen ülke para birimlerinde bu sabah dolar karşısında en fazla değer kazanan para birimi % 0.3 ile Güney Kore wonu oldu.