Bloomberght
SON DAKİKA
Bloomberg HT Enerji EBRD'den Ulusoy Un'a 80 milyon euro finansman kredisi

EBRD'den Ulusoy Un'a 80 milyon euro finansman kredisi

  • Ulusoy Un, uzun vadeli yenilenebilir enerji ve olası yatırım harcamaları için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile 80 milyon euro finansman kredisi anlaşması imzaladı.

Giriş: 06 Şubat 2025, Perşembe 23:19
Güncelleme: 06 Şubat 2025, Perşembe 23:20

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) yeşil enerji yatırımlarında kullanılmak amacıyla Ulusoy Un ile 80 milyon euroluk kredi sözleşmesi imzaladı.

Un üreticisi ve ihracatçısı Ulusoy Un, uzun vadeli enerji yatırımları ve olası yatırım harcamaları için 2009 yılından bu yana çoğunluğu özel sektörde olmak üzere Türkiye’deki 461 projeye, 21 milyar Euro’dan fazla yatırımda bulunan EBRD ile finansman kredisi anlaşması yaptı.

Anlaşma çerçevesinde Ulusoy Un, 6 Şubat 2025 tarihinde EBRD ile 2 yılı anapara geri ödemesiz 7 yıl vadeli ve 80 milyon Euro’ya kadar kredi kullanımı hususunda anlaşmaya imza attı. Söz konusu kredi; yenilenebilir enerji projeleri, modernizasyon ve iyileştirme çalışmaları ile olası yatırım harcamalarının finansmanında kullanılacak.