HABERLER ABONE OL

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, ekonomideki son duruma dair kamuoyunu rahatlatmaya çalışan açıklamalarda bulundu.

Austin’de düzenlenen Texas Tribune Festivali’nde konuşan Yellen, “İşe alımlar ve açık iş pozisyonları açısından daha az hareketlilik görüyoruz ancak anlamlı bir işten çıkarma gözlemlemiyoruz. İstihdam tarafında aşağı yönlü risklere dikkat ediyorum. Öte yaundan şu anda iyi ve sağlam bir ekonomi görüyoruz ve bunu görmeye devam edeceğimizi umuyorum" dedi.

Yellen, istihdamdaki büyümenin ABD'nin Covid-19 pandemisinden sonra yeniden açıldığı zamandaki 'işe alım çılgınlığına' kıyasla yavaşladığını ancak ekonominin toparlanmanın derinliklerinde olduğunu ve temelde tam istihdamda faaliyet gösterdiğini söyledi.

Ağustos ayında tarım dışı istihdam 161 binlik beklentiye karşın 142 bin artış gösterdi. Bu veri, yavaşlayan iş gücü piyasasına ilişkin endişeleri yeniden canlandırdı. S&P 500, 2023 Mart ayından bu yana en kötü haftayı tamamladı.

Öte yandan Yellen ekonomik duruma dair yaptığı açıklamada “Kırmızı ışıkların yandığını görmüyorum. Enflasyonu bu kadar anlamlı bir şekilde düşürebilmek inanılmazdı. Çoğu insanın yumuşak iniş dediği şey bu" ifadelerini kullandı.

Advertisement