Eski TÜSİAD Başkanı Bilecik: Deprem bölgesinde iletişim problemi çözülmeli
Eski TÜSİAD Başkanı ve Index Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, deprem sonrasında telefonlarda yaşanan iletişim sorununa dikkat çekti. Bilecik "Şu an insanların en mustarip olduğu şey iletişim problemi. Göçük altındakiler sinyal vermeye çalışıyorlar fakat sinyalleri gitmiyor. Ben orada aile üyeleriyle iletişim kurarken hayatımda hiç bu kadar zorlanmadım. Bu iletişim probleminin artık ortadan kaldırılması lazım." ifadelerini kullandı.
Eski Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı ve Index Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki depremin etkileri ve depremzedelerin ihtiyaçları hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Erol Bilecik, Hatay’da ilk 24 saatte herhangi bir sıkıntı yaşanmamış gibi bir algıya girildiğini belirterek, “Askeri kuvvetlerin 24 saat boyunca ortada olmaması olacak iş değildi” ifadelerini kullandı.
Deprem sonrasında telefonlarda yaşanan iletişim sorununa değinen Bilecik, “Şu an insanların en mustarip olduğu şey iletişim problemi. Göçük altındakiler sinyal vermeye çalışıyorlar fakat sinyalleri gitmiyor. Ben orada aile üyeleriyle iletişim kurarken hayatımda hiç bu kadar zorlanmadım. Bu iletişim probleminin artık ortadan kaldırılması lazım.” dedi.
"Bütün bölgelerde büyük bir yakıt ihtiyacı var"
Bilecik, deprem bölgesinde bazı yerlerde kepçe ve vinç operatörünün olmadığını ve bu desteğin acilen sağlanması gerektiğinin altını çizdi. Bütün bölgelerde büyük bir yakıt ihtiyacı olduğunu vurgulayan Bilecik, bir an önce Türkiye’de boş olan konteynerlerin sağlaması gerekliğini söyledi.
Bölgeye büyük bir koli yardımı olduğunu belirten Bilecik, “Fakat bunları merkeze geldikten sonra şehir içlerine dağıtacak bir organizasyon yok. AFAD üzerinden bu dağıtım olmasa da olur. Eğer AFAD ile hareket etmiyorsanız bölgeye bir TIR bile gönderemiyorsunuz. Orada bir can pazarı var, bunun biraz daha esnek olması gerekir.” dedi.
Bilecik, arama kurtarma çalışmalarının ardından depremzedelerin konaklaması hakkında yaptığı değerlendirmede, devletin, STK’ların ve turizmcilerin 13,5 milyon insanın yaşamını sürdürmesi için bir lokasyon tespiti yapması gerektiğini belirtti.