HABERLER ABONE OL

HANDE BERKTAN

2015-2020 yılları arasında şu anki ismi X olan Twitter'da başkanlık yapmış olan Omid Kordestani, şirkete dava açtı. Omid Kordestani, Elon Musk'un kendisine borçlu olduğu 20 milyon dolardan fazla hisse senedi tazminatını ödemeyi reddettiği gerekçesiyle sosyal medya platformuna karşı dava açma yoluna gitti.

San Francisco Kaliforniya Yüksek Mahkemesinde açılan dava, Musk'un Twitter'ı çalkantılı bir şekilde ele geçirmesiyle ilgili büyüyen mali anlaşmazlıklar listesine yenilerini ekliyor.

Davaya göre Kordestani, tazminatının önemli bir kısmını şirket hissesi olarak aldı. Ancak Musk'un Twitter'ı satın almasının ardından platformun bu hisseleri ödeme yükümlülüğünden vazgeçtiği iddia edildi.

Davada, X'in, Kordestani'nin Twitter'daki yedi yıllık hizmetinden kendisine para ödemeden yararlanmaya çalıştığı, iddia ediliyor. Davada, Musk tarafından işletilen platformun, bu yükümlülükleri yerine getirmeyi reddettiği ve Musk'ın gözetiminde tahakkuk eden uzun bir ödenmemiş fatura listesine eklendiği belirtiliyor.

Bu son yasal işlem, eski Twitter CEO'su Parag Agrawal ve diğer üç yönetici tarafından yaklaşık 128 milyon dolarlık ödenmemiş kıdem tazminatı talebinde bulunulan benzer bir davanın ardından geldi. Bu anlaşmazlıklar, platformun mali istikrarı ve eski çalışanlara ve paydaşlara karşı yükümlülüklerini yerine getirme becerisine ilişkin endişeleri artırıyor. Ne Elon Musk ne de şirket tarafından, Kordestani'nin davasıyla ilgili kamuoyuna bir açıklama yapılmadı.

Advertisement