HABERLER ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi Üyesi Pierre Wunsch'a göre Avrupa Merkez Bankası politikasını gevşetmeye devam edebilmeli ancak tüketici fiyatlarındaki artışa dikkat etmeli.

Wunsch Belçika'nın VRT televizyonuna verdiği mülakatta “Temel senaryomuzda, tahminlerimiz gerçekleşirse, faiz oranlarını daha da düşürebiliriz. Ancak hizmet enflasyonunun yüksek kalması halinde bunun daha yavaş gerçekleşmesi yönünde küçük bir risk görüyorum.”

Wunsch tüketici fiyatlarındaki artışın “aşağı yukarı kontrol altında olduğunu” söyledi. Wuncsh enflasyon görünümü ile ilgili olarak “Ancak hizmet enflasyonu - mal ve enerji hariç enflasyon - çok yüksek, yaklaşık yüzde 4. Yani bu o kadar kolay değil ve eğer toparlanma geliyorsa, ki öyle olmasını umuyoruz, enflasyonun daha uzun bir süre yüzde 2'nin üzerinde kalması pekala mümkün.”

AMB geçtiğimiz hafta enflasyon tahminlerini değiştirmedi ve tüketici fiyatlarındaki artışın 2025 yılı sonunda yüzde 2'lik hedefe ulaşacağını öngördü.

AMB Başkanı Christine Lagarde, Ekim ayındaki bir sonraki toplantı yerine Aralık ayında faiz indirimi hamlesinin daha olası olabileceğine işaret etmişti.

Advertisement