HABERLER ABONE OL

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, faiz indiriminin “zamanının gelmiş olabileceğini” ancak gelecek ay faiz oranlarının düşürülmesini destekleyecek ek veriler beklediğini söyledi.

Bostic, enflasyonun beklediğinden daha hızlı düşmesi ve işsizlik oranının daha hızlı artmasının ardından faiz indirimleri için öngörülen takvimin öne çekildiğini yinelese de de temkinli duruşunu korudu.

Çarşamba günü konuşan Bostic, “Faizleri düşürdükten sonra tekrar yükseltmek zorunda kalacağımız bir duruma düşmek istemiyorum. Dolayısıyla, eğer bir tarafta hata yapacaksam, bu sadece iniş çıkış yaşamadığımızdan emin olmak için daha uzun süre beklemek olacaktır” dedi.

Bununla birlikte Bostic, baz senaryosunun bu olmadığını sözlerine ekledi.

Fed Başkanı Jerome Powell geçtiğimiz hafta yetkililerin faiz oranlarını düşürmesinin “zamanının geldiğini” söyleyerek ABD merkez bankasının 17-18 Eylül’deki politika toplantısında indirime gideceği beklentilerini güçlendirmişti.

Fed’in Jackson Hole, Wyoming’deki yıllık konferansında konuşan Powell, yetkililerin ne kadar hızlı hareket edeceği konusunda ayrıntı vermemiş ve “faiz indirimlerinin zamanlaması ve hızı gelen verilere, gelişen görünüme ve risk dengesine bağlı olacak” demişti.

Atlanta Fed Başkanı da enflasyon ve istihdama ilişkin gelecek raporların, politika yapıcıların izledikleri trendin hala devam ettiğinden emin olmaları için “önemli işaretler” olacağını söyledi.

Advertisement