HABERLER ABONE OL

İki Fed yetkilisi, Boston Fed Başkanı Susan Collins ve Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, faiz oranlarını yakında düşürmeye başlamanın uygun olduğuna inandıklarını ve indirimlerin hızının “kademeli” ve “metodik” olması gerektiğini söyledi.

Yaptıkları ayrı konuşmalarda bu ifadeleri kullanan iki yetkili, bu terimlerin faiz indirimlerinin sıklığı açısından ne anlama geldiği konusunda daha ayrıntılı bilgi vermedi.

Yetkililerin gevşemeye başladıklarında kademeli hareket etmeleri gerektiğini söyleyen Collins, ekonomide “büyük kırmızı bayraklar” görmediğini vurguladı.

Collins Bloomberg News’e verdiği demeçte, “enflasyonu düşürmeye devam ederken, sağlıklı işgücü piyasasını korumaya” odaklandığını ve yakın zamanda politikayı gevşetmeye başlamayı uygun gördünü belirtti.

Harker da CNBC’ye “Eylül ayında faiz oranlarını metodik olarak aşağı çekmeye başlamalıyız” açıklamasını yaptı. Harker, önümüzdeki ay 25 veya 50 baz puanlık bir indirimin uygun olup olmayacağına karar vermeden önce daha fazla bilgi sahibi olmak istediğini de sözlerine ekledi.

Buna karşılık, Kansas City Fed Başkanı Jeffrey Schmid, henüz bir indirimini desteklemeye hazır olmadığını söyledi. Schmid, “Kararımız konusunda dikkatli olmazsak hala bir miktar talep artışı görebileceğimizi düşünüyorum” dedi.

Advertisement