HABERLER ABONE OL

St. Louis Fed Başkanı Musalem Louisville’de yaptığı konuşmada enflasyonun Fed’in yüzde 2’lik hedefine yaklaştığını söyledi.

İşgücü piyasasının da enflasyon için artık risk oluşturmadığını belirten Musalem “Benim açımdan iki görevimizin her ikisinde de riskler daha dengeli görünüyor. Bu açıdan gelecek toplantılara yaklaşırken orta derecede kısıtlayıcı politikaya yönelik düzenlemenin uygun olabileceği zaman da yaklaşıyor olabilir” değerlendirmesini yaptı.

Musalem böylece Fed’in 17-18 Eylül’de gerçekleşecek toplantısında faiz indirimini destekleyen yetkililer arasına katıldı.

Dün ABD’de açıklanan veri, yıllık enflasyonun Temmuz’da da yavaşladığını göstermişti. Piyasalarda gelecek ay 25 baz puanlık faiz indirimi fiyatlanıyor. Fed geçen ay gerçekleştirdiği toplantıda faizleri değiştirmezken indirimin yakın olduğu sinyalini vermişti. Başkan Jerome Powell da konuşmasında indirim için Eylül ayını işaret ermişti.

Musalem çok erken veya çok fazla faiz indiriminin riskleri de beraberinde getireceğini ve çok maliyetli olacağını ifade etti. Ekonomik görünümün sağlıklı olduğunu söyleyen yetkili, ABD ekonomisinin yılım kalanında yüzde 1,5-2 civarında büyümesini bekliyor.

Bölgesel bir Fed Bankası’nın başına getirilen ilk Hispanik olan Musalem görevine Nisan ayında başlamıştı.

Advertisement