Bloomberght
SON DAKİKA
Bloomberg HT Haberler Fransa'dan AB'ye Ukrayna için yardım önerisi

Fransa'dan AB'ye Ukrayna için yardım önerisi

  • Fransa Başbakanı François Bayrou, ABD'nin Ukrayna'ya askeri yardımını dondurmasının ardından oluşacak açığı telafi etmek amacıyla Avrupalıların "tüm imkanları bir araya getirmesini" istedi.

Giriş: 04 Mart 2025, Salı 19:24
Güncelleme: 04 Mart 2025, Salı 19:24

Fransa Başbakanı François Bayrou, Fransa'da Ulusal Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada ABD'nin Ukrayna'ya yardımını dondurmasını ele aldı.

Ukrayna'ya yönelik ABD yardımını taşıyan trenlerin durdurulduğunu belirten Bayrou, Kiev hükümetinin mühimmat gibi ihtiyaçları olacağını kaydetti.

Bayrou, ABD'nin Ukrayna üzerindeki yardım elini çekmesiyle oluşacak açığı doldurmak için Avrupa ülkelerinden "tüm imkanlarını toplamasını" isteyerek, "Desteğimizin Ukrayna'nın direnmesini sağlamasını ümit ediyorum" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, cuma günü Oval Ofis'te Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile yaşadığı tartışmanın ardından ABD'nin bu ülkeye yaptığı askeri yardımları geçici olarak askıya aldığı bildirilmişti.