HABERLER ABONE OL

Fed Başkanı Jerome Powell, Kansas City Fed'in Jackson Hole'da düzenleyeceği yıllık merkez bankacılar sempozyumunun ilk günü olan 23 Ağustos Cuma günü, ekonomik görünüm hakkında açıklamalarda bulunacak.

Küresel merkez bankacılarının yıllık toplantısı, ABD'nin ekonomik gidişatı ve para politikasının görünümü hakkında güncel bir değerlendirme yapma şansı sunuyor. Geçen ay Powell enflasyon ve istihdam piyasası soğumaya devam ederse Fed'in bir sonraki toplantısında faiz indiriminin masada olabileceğini söylemişti.

Fed, ekonomik büyümeyi yavaşlatmak ve enflasyon üzerindeki aşağı yönlü baskıyı sürdürmek için politika faizini bir yıldan fazla bir süredir yüzde 5,25 ila yüzde 5,50 aralığında tutuyor.

Bu ayın başındaki zayıf istihdam piyasası verileri, yatırımcılar arasında, Fed'in politikayı çok uzun süre kısıtlayıcı bıraktığı ve Fed'in, daha önce olmasa da, Eylül ayında faiz oranlarını sert bir şekilde yarım puan düşürmesi gerekebileceği yönündeki endişelerini artırdı.

Perşembe günü erken saatlerde açıklanan güçlü perakende satış raporu da dahil olmak üzere son veriler daha cesaret verici oldu; enflasyonun gerçekten gerilediğini ancak ekonominin çökmekten çok uzak olduğunu gösteriyor. Yatırımcılar artık Fed'in gelecek ay borçlanma maliyetlerini her zamanki gibi çeyrek puanlık bir oranda düşürmeye başlamasını bekliyor.

Advertisement