HABERLER ABONE OL

Bekir Gürdamar

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) Girişim Sermayesi Yatırım Fonları (GSYF) ile ilgili yaptığı son düzenleme sektörde şaşkınlığa neden oldu.

SPK’nın 21 Eylül’de Resmi Gazete’de yayımlanan Girişim Sermayesi Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile sektörün uzun zamandır dile getirdiği bazı sorunları ortadan kaldırılırken, özellikle dört konu başlığında yapılan düzenleme fon yöneticilerinin tepkisini çekti.

Fon yöneticilerinin düzenleme konusundaki rahatsızlıkları yatırım sınırlamaları konusunda yoğunlaşırken, SPK kaynakları, farklı düzenlemeler aracılığıyla GSYF’lere tanınmış olan çeşitli avantajların, girişim sektörünün gelişimine yapacağı katkının görece az olacağı değerlendirilen yatırımlarda kullanılmasının sınırlandırılmaya çalışıldığını bildirdi.

Devamı Bloomberg Businessweek Türkiye'de!

Dünyanın en saygın ekonomi dergilerinden Bloomberg Businessweek artık Bloomberg HT ekibi tarafından hazırlanan içerikleriyle Türkiye’de! Türkiye ve küresel piyasalarda tüm olup bitenler, hisse senedinden para politikasına hiçbir yerde bulamayacağınız analizler, içerikler ve iş dünyası temsilcileriyle özel röportajlarla Bloomberg Businessweek Türkiye, e-dergi formatı ve yenilenen içeriğiyle yayında!

Tüm içeriklere erişmek için tıklayınız.

Advertisement