Bloomberght
Bloomberg HT Haberler Goldman Sachs'ın bilgisayar modellemesine göre ayı piyasası yakın
HABERLER

Goldman Sachs'ın bilgisayar modellemesine göre ayı piyasası yakın

  • Goldman Sachs'ın bilgisayar modellemesine göre ayı piyasası yakın görünüyor ancak kurumdaki bazı stratejistler bu konuda hemfikir değil

Giriş: 28 Mart 2018, Çarşamba 10:25
Güncelleme: 28 Mart 2018, Çarşamba 10:25

Goldman Sachs'ın boğa/ayı endikatörü %70'in üzerinde. Goldman stratejistlerine göre bu seviye genelDe hisse senedi yatırımcıları için yüksek riskle özdeşleştiriliyor.

Goldman'dan Peter Oppenheimer, Sharon Bell, Lilia Peytavin ve Guillaume Jaisson yolladığı bir notta bu göstergenin %70'in üzerinde olmasının normal şartlarda yüksek risk sinyali olduğunu bildirdi. Ancak stratejistler endişe etmemek gerektiğini, endikatörün yüksek seviyesinin güçlü çekirdek enflasyon ve faiz artışlarına değil, büyük oranda düşük işsizlik oranı ve güçlü ekonomik büyüme ivmesine bağlı olduğunu belirtiyor.