FAİZ-BONO ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ağustos ayı borçlanma programına iki tahville devam etti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı 7 yıl vadeli değişken faizli 6 ayda bir kupon ödemeli devlet tahvili ile 9 yıl vadeli 6 ayda bir sabit kupon ödemeli devlet tahvilinin yeniden ihraç ihalelerinde toplam 8,4 milyar lira borçlandı.

7 yıl vadeli değişken faizli tahvilin ihalesinde teklif tutarı 10,7 milyar lira, net satış 4,26 milyar lira olarak gerçekleşti. İhalede dönemsel faiz yüzde 23,53 oldu.

9 yıl vadeli sabit kuponlu tahvilin ihalesinde teklif tutarı 32,5 milyar lira, net satış 4,14 milyar lira olarak gerçekleşti. Bu ihalede bileşik faiz yüzde 28,68 olarak kaydedildi.

İhale öncesi 8,5 milyar TL'lik satış

Hazine ve Maliye Bakanlığı 7 yıl vadeli değişken faizli 6 ayda bir kupon ödemeli devlet tahvili ile 9 yıl vadeli 6 ayda bir sabit kupon ödemeli devlet tahvilinin yeniden ihraç ihaleleri öncesinde piyasa yapıcılar ile kamuya 8,5 milyar lira satış yaptı.

7 yıllık değişken faizli tahvilde ihale öncesi piyasa yapıcılardan gelen 5,4 milyar liralık teklife karşılık, 3,5 milyar lira satış gerçekleşti. Bu tahvilde kamuya satış olmadı.

9 yıllık sabit kuponlu tahvilde ihale öncesi piyasa yapıcılardan gelen 11,8 milyar liralık teklife karşılık, 5 milyar lira satış gerçekleşti. Bu tahvilde kamuya satış olmadı

Advertisement