DÖVİZ ABONE OL

Bazı hedge fonları, içinde bulunduğumuz çeyrekte dünyanın en iyi performans gösteren para birimi olan Japon yeninin rallisine devam edeceği beklentisine yönelik opsiyon piyasası pozisyonlarını artırmaya devam ediyor.

Piyasa aktörlerine göre, Avustralya doları, İsviçre frangı ve offshore Çin yuanı gibi para birimleri karşısında yende uzun pozisyonlarda artış söz konusu.

Japonya Merkez Bankası’nın (BOJ) gelecek haftaki toplantıda olmasa da faiz oranlarını yükseltmeye devam etme niyetinde olduğuna dair işaretler, haziran sonundan bu yana yenin dolar karşısında yaklaşık yüzde 14 oranında yükselmesine yardımcı oldu. Fed’in faiz indirimine gitme olasılığı da yendeki kısa pozisyonların hızla çözülmesiyle birlikte bu hareketi tetikledi.

Citigroup Inc. Asya Pasifik Kur İşlemleri Başkanı Nathan Swami, kaldıraçlı yatırımcılardan para birimlerinin yen karşısında değer kaybetmesine yönelik çeşitli opsiyon pozisyonlarına talep olduğunu söyledi.

Rabobank Döviz Stratejisi Müdürü Jane Foley de “Gelecek hafta BOJ’un yıl başında yeni bir faiz artışına kapıyı kapatmayacağını varsayarsak, dolar/yen kurunun 3-6 aylık bir görünümde 140’a doğru hareket etmeye devam etmesini bekliyoruz” dedi.

Advertisement