HABERLER ABONE OL

Popüler Çinli e-ticaret platformu Temu’nun sahibi olan PDD Holding Grubu’nun kurucusu Colin Huang ‘Çin’in en zengini’ statüsünü kaybetti.

PDD Holdings hisselerindeki düşüşle Huang’ın serveti 14,1 milyar dolar azaldı. Bu, hissedeki en büyük bir günlük kayıp olarak kayda geçti.

Bloomberg Milyarderler Endeksine göre Huang 35,2 milyar dolar net servetiyle 4. sıraya geriledi.

Huang, 8 Ağustos’ta ülkenin şişe su devi Zhong Shanshan’ı geçerek Çin’in en zengin insanı olmuştu. Zhong Pazartesi günü 50 milyar dolar servetiyle yeniden zirveye yükseldi.

PDD’nin gelirleri çeyreklik bazda analist tahminlerinin altında kalmış ve satışların yavaşlayacağı uyarısı yapılmıştı. Şirket CEO’su Chen Lei farklı cephelerde artan rekabet olduğunu ve dış zorluklar nedeniyle gelir büyümesinin kaçınılmaz olarak baskı altında kalacağını belirtmişti.

Eski bir Google mühendisi olan Huang PDD’yi 2015 yılında kurmuş, 2021 yılının başlarında Huang’ın net serveti 71,5 milyar dolara ulaşmıştı. Alışveriş platformu Temu, diğer platformlara göre daha ucuz olmasıyla öne çıkıyor.

Türkiye’de geçtiğimiz günlerde elektronik ortamda verilen, yurtdışından gelen siparişlerde ek gümrük vergisi düzenlemesinin yürürlüğe girmesiyle Temu gibi e-ticaret sitelerinden yapılacak yurt dışı alışverişlerde hızlı kargo alışveriş limiti 150 eurodan 30 euro seviyesine düşürülmüştü.

Advertisement