ENERJİ ABONE OL

Hedge fon yöneticisi Pierre Andurand, İsrail'in İran'ın ihracat tesislerini vurması halinde petrol fiyatlarının varil başına 10 ila 15 dolar artabileceğini belirtti.

New York'ta Bloomberg televizyonuna verdiği mülakatta Andurand, böyle bir saldırının günde yaklaşık 1,7 milyon varili devre dışı bırakacağını söyledi.

Günde 100 milyon varillik ticaretin yapıldığı piyasada 1,7 milyon varilin devre dışı kaldığı senaryo oyun değiştirici olmasa da, küresel arzı sıkılaştırmak ve vadeli işlemlerin fiyatını artırmak için yeterli olarak görülüyor.

Düşük stoklar risk oluşturuyor

Emtia odaklı Andurand Capital Management'ın yöneticisi olan Andurand, “Kısa vadeli risk, stoklar düşük olduğu için fiyatların yükselmesidir” dedi.

Andurand, talep artışının yavaşlaması ve dünya genelinde arzın artmasıyla birlikte piyasanın orta vadede ‘düşüş eğiliminde’ olduğunu söyledi. Andurand, OPEC+'nın şimdilik durdurulan üretimi canlandırmasına gerek olmadığını söyledi.

Petrol piyasasında yatırımcılar, geçen haftaki füze saldırısının ardından İsrail'in İran'a karşı misilleme yapma ihtimalini yakından takip ediyor. Bölge, küresel ham petrol arzının üçte birini oluşturuyor ve Başkan Joe Biden, İsrail'i Tahran'ın petrol sahalarına saldırmaktan caydırmaya çalışıyor.

Advertisement