HABERLER ABONE OL

AK Parti'nin yeni sunduğu kanun teklifinde kredi kartlarında yeni katkı payı düzenlemesi yer aldı.

AK Parti’nin Meclis’e sunduğu ve Bloomberg’in gördüğü yasa teklifine göre hükümet kredi kartında 100 bin TL’lik limitin üzerine 750 TL savunma sanayisine aktarılmak üzere yıllık katılma payı getiriyor.

12 maddelik teklifte toplamda yıllık 70-80 milyar TL gelir artırıcı kalıcı hizmet bedeli oluşması öngörülüyor.

Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ve Bazı Yasa Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile kredi kartları üzerinden alınacak paylar savunma sanayisinde kullanılacak.

Yeni düzenlemeyle ayrıca ilk el araç alımlarında 3 bin TL, ikinci el araç alımlarında 1.500 TL tescil ücreti alınacak. Öte yandan aynı amaçla tapu ve kadastro işlemlerinden taşınmaz satışlarında alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı 750 lira, diğer işlemlerde adına işlem yapılandan 375 lira olarak katılma payı alınacak.

Noterlik ücreti alınan diğer işlemlerde işlem başına 75 lira katılma payı alınacak.

Yatırım harcamaları olan şirketlerin bu kalemlerde enflasyon muhasebesinden muaf tutulmalarına yönelik düzenleme de aynı pakette yer aldı.

Teklifle motor silindir hacmi 100 cm³’ün altında olan motosikletlerle motor gücü 6 kilovat ve altında olan motosikletler, motorlu taşıtlar vergisi kapsamına alınacak.

Vergi matrahı 5 bin TL ve üzeri olan kol saatleri ile insansız hava taşıtları, yalnızca eğlence amacıyla tasarlanmış dronelar da ÖTV kapsamına alınıyor.

Advertisement