KRİPTO PARA ABONE OL

Çin'in son teşvik çabalarına verilen karışık tepki, yatırımcıların ülkenin hisse senetleri yerine kripto para birimlerinin peşine düşeceği yönündeki beklentileri artırırken Bitcoin iki haftanın en yüksek seviyesine tırmandı.

Haftanın ilk işlem gününde Bitcoin 64 bin doların üzerini test etti. Ether ve Solana'da da prim kaydedildi.

Çin ekonomisini canlandırmak için borçlanmayı artırma taahhüdü yaparken Cumartesi yapılan basın toplantısında hükümetin tam olarak ne kadar mali teşvik vermeyi planladığı belirtilmedi. Ekonomistler yetkililerin deflasyonu yenmek için yeterince çaba gösterdiğine ikna olmamış durumda ve Çin hisse senetlerinde dünyayı sarsan ralli yıpranmaya başladı.

Dijital varlık türevleri için likidite sağlayıcısı olan Orbit Markets'in kurucu ortağı Caroline Mauron, “Bitcoin'den Çin hisse senetlerine sermaye rotasyonunun daha önce kripto fiyatları üzerinde ağırlık oluşturduğu anlaşıldığından, piyasalar muhtemelen hayal kırıklığı yaratan bir Çin teşvikini Bitcoin için olumlu bir haber olarak alıyor” dedi.

ABD başkanlık yarışı dijital varlıklar için başka bir destek sağlıyor. Son tahminlerde kripto yanlısı Cumhuriyetçi aday Donald Trump'a Demokrat rakibi Başkan Yardımcısı Kamala Harris'ten daha yüksek şans verildi.

Bu arada, iflas eden Mt. Gox kripto Borsası geçen hafta, Arkham Intelligence'ın yaklaşık 2,9 milyar dolar olarak tahmin ettiği kalan varlıkları için alacaklılara son ödeme tarihini bir yıl erteleyerek 31 Ekim 2025'e çekti. Gecikme, iade edilen Bitcoin'i satmak isteyen alacaklıların arz fazlası endişelerini hafifletti.

Magnet Capital'den Benjamin Celermajer, “Trump anketlerindeki son iyileşme, piyasanın duyarlılığını ve iyi haberlerin olumlu fiyat etkisini artıracaktır. Mt. Gox'un geciken geri ödeme planı gibi iyi haberler daha olumlu karşılanacaktır” değerlendirmesini yaptı.

Advertisement