PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse senedi endeksleri ve tahvilleri, perşembe günü ABD ekonomik verilerinin yeni konut satışlarının tahminleri aştığını, ilk işsizlik başvurularının düştüğünü ve iş faaliyetlerinin sağlam bir hızda genişlediğini göstermesiyle yükseldi.

The Sevens Report’tan Tom Essaye, tahminlerle büyük ölçüde uyumlu olan verilerin “hisse senetleri ve tahvillerde devam eden bir toparlanma için en iyi sonuç olduğunu” söyledi.

S&P 500’ün yüzde 0,2 ve Nasdaq 100’ün yüzde 0,8 yükselmesinin ardından ABD vadeli işlemleri yatay.

Hareketler kısmen Tesla Inc. hisselerinin güçlü kazançlar ve tahminler açıklanması üzerine yüzde 22’lik yükselişinin ardından gerçekleşti.

Yatırımcıların ABD faiz indirimlerine ilişkin beklentileri ve yaklaşan başkanlık seçimlerinden kaynaklanan riskleri yeniden değerlendirmesiyle ABD tahvil getirileri ikinci günde de düştü. Avustralya ve Yeni Zelanda tahvillerinin getirileri de geriledi.

Dolar sabit kalarak üst üste dördüncü haftalık kazancına ilerledi. Asya Borsaları karışık. BOJ Başkanı’nın açıklamaları sonrası yen dolara karşı kazançlarını ikinci güne taşırken, Nikkei 225 geriledi.

Çin Merkez Bankası bir ay önce fonlama maliyetlerini rekor düzeyde düşürdükten sonra bu sabah bir yıllık politika faizini değiştirmedi. Çin borsası yüzde 1,6 artıda. Altın, yaklaşan ABD seçimleri ve Orta Doğu’daki gerilimin yarattığı güvenli liman talebiyle üçüncü haftalık kazancına yöneldi. Petrol, iki günlük düşüşün ardından Ortadoğu’daki gerilimin etkisiyle yükseldi.

Advertisement