KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de bu hafta beklenen kritik veri öncesi Asya Borsaları ile ABD ve Avrupa vadeli endeksleri haftaya yükselişle başladı.

Hong Kong, Tayvan, Avustralya ve Kore borsaları yükseldi. Japonya piyasaları ise tatil nedeniyle kapalıydı. Çin'de Şanghay borsası yüzde 0,1 düşerken yen ve yuan geriledi.

Küresel piyasalar, geçen hafta ABD'de resesyon endişelerinin hızla artmasıyla tarihi satış baskısıyla karşı karşıya kalmıştı.

Geçen hafta 2020'den beri en yüksek seviyeye çıkan Wall Street’in korku ölçütü CBOE Volatilite Endeksi yükselişini tersine çevirdi.

Nomnura Holding analistleri algının tam olarak iyileşmediğini ancak ABD'de resesyon endişeleri ve Japonya Merkez Bankası'nın çok şahin olacağı beklentilerilerinin azaldığını belirtti.

Haftanın devamında ABD enflasyon verisi yakından takip edilecek. Manşet ve çekirdek enflasyonun aylık bazda yüzde 0,2'şer oranda artması bekleniyor. Bu hafta Euro Bölgesi'nde büyüme, İngiltere'de enflasyon verileri de küresel piyasaların radarında olacak.

Emtia cephesinde petrol geçen haftaki yüzde 4,5'lik artış sonrası haftaya yükselişle başladı. altında da yön yukarı.

Hafta sonu konuşan Fed üyesi Michelle Bowman enflasyonda halen yukarı yönlü risk gördüğünü ve işgücü piyasasının gücünü koruduğunu belirterek eylülde faiz indirimi için hazır olmadığının sinyalini verdi. Para piyasalarında Eylül'de faiz indirimi yüzde 100 olarak fiyatlanıyor.

Advertisement