Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Küresel piyasalar Nvidia geriliminden sıyrılmaya çalışıyor.

Japonya, Güney Kore ve Tayvan hisse senedi göstergeleri yükselirken, Çin ve Avustralya endeksleri geriledi. Yeni işlem gününde ABD hisse senedi vadeli işlemleri fazla değişim göstermedi.

Nvidia Corp. hisselerindeki toparlanma Salı günü S&P 500 endeksini yüzde 0,4 yukarı taşıdı. Nasdaq 100 yüzde 1,16 artıda kapandı.

Avustralya doları ve tahvil getirileri, enflasyon rakamlarının fiyat baskılarının inatçı bir şekilde güçlü kalmaya devam ettiğini göstermesi ve faiz artışlarının devamını desteklemesinin ardından yükseldi.

Çin’in 10 yıllık tahvil getirisi, yavaşlayan ekonomiye ilişkin endişeler ve daha fazla teşvik beklentileri nedeniyle yatırımcıların sabit getirili menkul kıymetlere akın etmesiyle son yirmi yılın en düşük seviyesine geriledi. PBOC de günlük kur sabitlemesinde yuanı destekleme adımlarına ara verdi.

Salı günü yüzde 0,16 yükselen Bloomberg Dolar Endeksi bu sabah yatay.

AMB’den iki ilave indirim “makul”

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Konseyi Üyesi Olli Rehn’e göre yatırımcıların, bankanın bu yıl para politikasını iki kez daha gevşetmesi ve borçlanma maliyetlerini 2025 yılında yüzde 2,25’e kadar düşürmesi yönündeki beklentileri makul.

Finlandiya Merkez Bankası Başkanı da olan Rehn, enflasyonun yüzde 2’ye dönmesini sağlamaları gerekirken, ekonomik faaliyeti aşırı derecede azaltmamaları gerektiğini de sözlerine ekledi.

Rehn Salı günü Helsinki’de verdiği bir mülakatta, “Piyasa verilerine bakarsanız, iki faiz indirimi daha olacağını ve böylece bu yılın sonunda yüzde 3,25’e ulaşacağımızı ve nihai oranla birlikte yüzde 2,25, yüzde 2,50 civarında bir yerde olacağımızı ima ediyor. Benim görüşüme göre bunlar makul beklentiler” dedi.

Rehn, AMB’nin belirli bir patikaya önceden taahhütte bulunmayacağının altını çizerken, daha fazla indirim beklemenin mantıklı olduğunu açıkça belirtmiş oldu.