KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Wall Street endeksleri günü hafif ekside tamamladı. S&P 500 ve Nasdaq 100 gibi sınırlı bir oranda yüzde 0,2 düştü. Bu sabah TSİ 07:38 itibarıyla ABD ve Avrupa vadeli endeksleri kayıpları sürdürüyor. Sabah erken saatlerde bir ara yüzde 0,8 yükselen MSCI Asya Pasifik Endeksi kazançlarının büyük bölümünü geri vererek yataya döndü.

Japonya’nın Nikkei 225 endeksi bugün açıklanan verilerin BOJ’dan faiz artırımı beklentilerini desteklemesi ile yende yaşanan güçlenmenin etkisiyle yüzde 1,5’ten fazla düştü. ABD Başkanı Joe Biden’ın Japon çelik üreticisi Nippon Steel Corp.’un United States Steel Corp’un 14,1 milyar dolara devralmasını engelleyeceği haberi sonrası US Steel hisseleri New York’ta yüzde 17,5 düşüşle kapanarak Nisan 2017’den bu yana en büyük günlük kaybını yaşadı. Nippon Steel hisseleri ise bu sabah yüzde 0,3 ekside.

Şirketin hisseleri dün yüzde 2,4 düşüş kaydetmişti. Hong Kong ve Güney Kore’deki gösterge endeksler geriledi. Tayvan’ın Taiex endeksi, çip üreticilerinin hisselerindeki toparlanmanın öncülüğünde yüzde 1’den fazla artış gösterdi. JPMorgan’ın hisseleri için tavsiye düşürdüğü Çin’de Borsa yatay. Dün 8 baz puan düşen ABD 10 yıllık tahvil getirisi bu sabah yüzde 3,7628’de yatay. 2 yıllık ABD tahvillerinin getirisi de dün 11 baz puan düştükten sonra yüzde 3,7642’de.

Dün yüzde 0,3 düşen Bloomberg Dolar Endeksi de bu sabah fazla değişim göstermedi. Dolar/TL sabah saatlerinde 34,0364 seviyesinden işlem gördü. Bugün yurt içinde OVP dışında BDDK ve TCMB’nin haftalık verileri izlenecek. ABD’de S&P Global hizmet ve bileşik PMI verilerinin son okuması TSİ 16:45’te, ISM hizmet endeksi TSİ 17:00’de yayımlanacak. AMB Yönetim Konseyi üyesi Robert Holzmann TSİ 17:00’de konuşacak.

Advertisement