Bloomberght
PİYASALAR

Küresel piyasalarda Trump felaketinin artçıları sürüyor

  • S&P 500'ün 2020'den beri en kötü gününü yaşamasının ardında küresel hisse senedi piyasalarında satış dalgası devam ediyor.

Giriş: 04 Nisan 2025, Cuma 09:29
Güncelleme: 04 Nisan 2025, Cuma 09:29

Küresel hisse senetleri piyasaları Trump’ın tarife açıklamaları sonrası son yılların en sert günlük düşüşlerini yaşıyor.

S&P 500 ve Nasdaq 100 endeksleri Perşembe günü 2020’den bu yana en kötü işlem gününü yaşadı. Endekslerden yaklaşık 2,5 trilyon dolar seviyesinde piyasa değeri silindi.

Tarifelerin Amerikan ekonomisine yönelik olumsuz etkileri olacağı beklentisiyle küçük ve orta ölçekli şirketlerin işlem gördüğü Russell 2000 endeksi 2021’deki zirvesinden yüzde 20 geriledi.

Amerikan ve Avrupa hisse vadelileri TSİ sabah saatlerinde yüzde 0,6 düşüş kaydederek satış dalgasının sürebileceğine işaret etti. Asya piyasalarında da sert düşüşler gözleniyor.

MSCI Asya Pasifik Endeksi son iki ayın en düşük seviyesine geriledi. Japon Topix endeksinde düşüş yüzde 4’ü aştı. Dolar başta euro ve İsviçre frangı olmak üzere gelişmiş ülke para birimlerine karşı değer kaybediyor.

Bloomberg Dolar Endeksi Perşembe günü yüzde 1,5 düşüşle 2022’den beri en sert kaybını yaşadı. Endeks bugün de yüzde 0,3 ile düşüşünü sürdürüyor.

Yatırımcılar güvenli liman olarak yatırım yapılabilir notlu tahvillere park ediyor. ABD 10 yıllık tahvil getirisi yüzde 3,98’de seyretti. Buna karşın “çöp” notlu tahvillerde Mart 2020’den bu yana en büyük değer kaybı yaşandı.